Melaleuca leucadendron

Melaleuca leucadendron olie ook wel Kajapoet olie genoemd is een etherische olie die gewonnen wordt door stoomdestillatie van de bladeren en twijgjes van de Melaleuca leucadendron of kajeput boom. De kajapoetolie is gekend om zijn heilzaam werking bij verkoudheden, keelpijn, reumatische pijn, maagpijn en huidaandoeningen. Het wordt vaak in aromatherapie gebruikt. In onze webshop vindt u verschillende natuurlijke verzorgingsproducten met Kajapoet olie in de samenstelling. Bijvoorbeeld Hemp gel tegen spierpijn en gewrichtspijn bevat ook melaleuca olie.

Reageer je allergisch op Melaleuca leucadendron olie?

Hieronder een lijst van enkele natuurlijke en biologische producten tegen spierpijn die geen kajapoet olie bevatten

Herkomst en eigenschappen van Melaleuca leucadendron olie

Kajeput boom bloeit tot 25 meter hoog en behoort tot de familie Myrtaceae. Het bloeit van juni tot oktober en is oorspronkelijk afkomstig uit Mali maar komt nu ook voor in Florida, Australië, Indonesië en Vietnam.

Is Melaleuca leucadendron olie geschikt voor de inwendige inname?

Het is niet geschikt voor inwendige inname. Gebruik is afgeraden aan zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en aan jonge kinderen tot 10 jaar. Het wordt in het algemeen als een niet irriterend stof beschouwd maar kan in hoge concentraties bij gevoelige mensen huidirritaties veroorzaken bij direct contact met de huid.

Gebruik van Melaleuca Leucadendron in cosmetische producten

Door de ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen wordt de Kajapoet Olie gebruikt in verzorgingsproducten voor de problematische huid en het haar. Het reguleert de talgproductie, stimuleert de bloedsomloop, zuivert en verzacht de huid. Het heeft gunstige werking bij dermatitis, psoriasis, eczeem en acne. Daarnaast wordt het gebruikt in producten voor mondhygiëne en middelen tegen spier-, gewrichts-, en zenuwpijn.

Andere namen: Kajapoetolie, kajapoetolie, cajaputolie

  • Berichtcategorie:M