Malva Sylvestris extract

Malva Sylvestris Malva Mauritiana L. of wel het Groot kaasjeskruid is een eetbare matig winterharde vaste plant die vanouds bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het remt ontstekingen van de huid, huiduitslag en verzacht de huid. In het assortiment van onze eco webshop vindt u talrijke biologisch gecertificeerde en natuurlijke crèmes en serums voor het gelaat met Malva Sylvestris Malva Mauritiana L.

Natuurlijke verzorgingsproducten met Malva Sylvestris extract:

Toner tegen pigmentvlekken voor het gelaat. Het verheldert en egaliseert de huid. Deze gezichtstoner zorgt voor een betere absorptie van Bema White serum en crème tegen pigmentvlekken.

Natuurlijke anti rimpel crème op basis van vitamine E en F hydrateert en voedt de huid intensief.

– Natuurlijke Voedende dagcrème hydrateert en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buiten af.

Wat zijn de kenmerken van Malva Sylvestris extract?

Het Groot Kaasjeskruid is oorspronkelijk afkomstig uit Europa, Noord-Afrika en West-Azië.De extracten van bloemen en bladeren van Het Groot Kaasjeskruid bevatten o.a. volgende werkzame stoffen: slijmstoffen, leucanthocyanen, looistoffen, flavonoïden, etherische oliën en de vitaminen A, B, C en hebben diverse medicinale eigenschappen. Ze verhelpen de kriebelhoest, keelontsteking, irritaties van slijmvliezen en ontsteking van spijsverteringskanaal.

Kaasjeskruid wordt zowel inwendig als uitwendig toegepast.

Uitwendig gebruik

Bij uitwendig gebruik verzacht het de huid, remt huidontstekingen en vermindert de huiduitslag. Het wordt als een actief ingrediënt in diverse verzorgingsproducten voor behandeling van eczeem, huiduitslag, steenpuisten, insectenbeten toegevoegd. Het vormt een uitstekend aanvullend ingrediënt in gezichtsmaskers, lotions voor droge huid en in crèmes voor vermoeide ogen.

Daarnaast wordt het eveneens voor tandvleesontstekingen, aften en zweertjes gebruikt. Homeopathische tandpasta van Argital is een goed voorbeeld hiervan.

Andere namen: Malva Sylvestris Mauritiana extract, Malva officinalis kattekaaskruid, keeskruid, meeuw, broodjesplant, kaasjeskruid, paternosterkruid.

  • Berichtcategorie:M