Melaleuca Alternifolia of Tea tree olie

Andere namen: Theeboom Olie, Tea tree olie, Melaleuca Alternifolia Leaf oil Melaleuca Alternifolia extract oftewel Tea tree olie of theeboomolie is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca Alternifolia) wordt verkregen.

Voordelen van Tea tree olie voor de huid

Etherische theeboom olie heeft veel voordelen voor het lichaam en geest. Het wordt in cosmetica en verzorgingsproducten gebruikt omwille van zijn antibacteriële, regenererende en huidverzachtende eigenschappen. Daarom is tea tree olie een effectief en natuurlijk middel tegen puistjes en schimmelinfecties. Daarnaast stimuleert de etherische olie huidcellen vernieuwing, vervaagt pigmentvlekken en voorkomt de ontwikkeling van infecties.

Welke natuurlijke verzorging bevat tea tree olie?

Natuurlijke huidverzorgingsproducten, shampoos, anti-agingcrèmes, tandpasta’s en mondwater bevatten tea tree olie. In onze ecologische webshop vind je talrijke verzorgingsproducten met tea tree olie in de samenstelling. Enkele natuurlijke verzorgingsproducten uit ons assortiment met dit ingrediënt in de samenstelling zijn bijvoorbeeld:  vanity routine cleanser (het is een natuurlijke reinigingsgel voor vette huid van Naturys), cannadent (een doeltreffend serum tegen aften en koortsblaasjes) en intieme hygiëne gel met rauwe cbd.

Eigenschappen van Melaleuca Alternifolia extract

De groenblijvend boom wordt ongeveer 8 meter hoog en is afkomstig uit Australië. Theeboom behoort tot de Mirte familie. De etherische olie van Theeboom is kleurloos tot lichtgeel. Het ethische tea tree olie wordt in aromatherapie gebruikt. Het is van een van de weinige etherische oliën die onverdund op de huid kunnen aangebracht worden zonder de huid te irriteren.

Mag Tea tree olie ingenomen worden?

Neen, tea tree olie is enkel geschikt voor uitwendig gebruik. Tea tree is giftig bij inwendig gebruik. Het is ook giftig voor dieren. Het mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen, epilepsiepatiënten en jonge kinderen.

  • Berichtcategorie:M