Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35

Melaleuca Alternifolia

Andere namen: Theeboomolie, Tea tree olie, Melaleuca Alternifolia Leaf oil

Tea tree olie of theeboomolie is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca Alternifolia) wordt verkregen. De groenblijvend boom wordt ongeveer 8 meter hoog en is afkomstig uit Australië. Theeboom behoort tot de Mirte familie. De etherische olie van Theeboom is kleurloos tot lichtgeel. Het ethische tea tree olie wordt in aromatherapie gebruikt. Het is van een van de weinige etherische oliën die onverdund op de huid kunnen aangebracht worden zonder de huid te irriteren.

Tea tree olie is alleen voor uitwendig gebruik. Het mag niet inwendig ingenomen worden omdat dit giftig kan zijn. Het is ook giftig voor dieren. Het mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen, epilepsiepatiënten en jonge kinderen.

Gebruik in cosmetica

Etherische tea tree olie heeft tal van voordelen voor het lichaam en geest. Het wordt in cosmetica en verzorgingsproducten gebruikt omwille van zijn antibacteriële, regenererende en huidverzachtende eigenschappen. Daarnaast stimuleert etherische tea tree olie huidcellenvernieuwing, vervaagt pigmentvlekken en voorkomt de ontwikkeling van infecties. Huidverzorgingsproducten, shampoos, anti-aging crèmes, tandpa’s en mondwater bevatten tea tree olie.

  • M
Sluit Menu
×

Winkelmand