Melaleuca Alternifolia of Tea tree olie

  • Post Category:M

Andere namen: Theeboomolie, Tea tree olie, Melaleuca Alternifolia Leaf oil

Tea tree olie of theeboomolie is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca Alternifolia) wordt verkregen. De groenblijvend boom wordt ongeveer 8 meter hoog en is afkomstig uit Australië. Theeboom behoort tot de Mirte familie. De etherische olie van Theeboom is kleurloos tot lichtgeel. Het ethische tea tree olie wordt in aromatherapie gebruikt. Het is van een van de weinige etherische oliën die onverdund op de huid kunnen aangebracht worden zonder de huid te irriteren.

Tea tree olie alleen uitwendig gebruik

Tea tree olie is alleen voor uitwendig gebruik. Het mag niet inwendig ingenomen worden, omdat dit giftig kan zijn. Het is ook giftig voor dieren. Het mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen, epilepsiepatiënten en jonge kinderen.

Tea tree olie in cosmetica

Etherische theeboom olie heeft veel voordelen voor het lichaam en geest. Het wordt in cosmetica en verzorgingsproducten gebruikt omwille van zijn antibacteriële, regenererende en huidverzachtende eigenschappen. Daarnaast stimuleert etherische tea tree olie huidcellenvernieuwing, vervaagt pigmentvlekken en voorkomt de ontwikkeling van infecties. Huidverzorgingsproducten, shampoos, anti-agingcrèmes, tandpasta’s en mondwater bevatten tea tree olie.