Melilotus officinalis

Melilotus Officinalis extract is een natuurlijk aftreksel van bladeren en bloemtoppen van de citroengele honingklaver. Het is een heilzame plant die bij verschillende klachten en aandoeningen wordt toegepast. Zo werd honingklaver thee in middeleeuwen gedronken tegen verkoudheid en om van maag-darmklachten af te komen.

Verder heeft dit extract positieve werking op bloedvaten. Het is ook vochtafdrijvend. Al eeuwenlang worden reumatische aandoeningen en gzweellingen met honingklaver behandeld.

Hoe wordt Melilotus officinalis gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten?

Melilotus Officinalis extract of Honingklaver aftreksel verbetert bloedcirculatie en vermindert zwelling. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en verhelpt spataders en aambeien. Het plantenextract wordt gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten zoals shampoos, crèmes en zalven tegen spierpijn, zwellingen en kneuzingen. In het assortiment van onze webshop zijn er diverse natuurlijke producten met honingklaver extract in de samenstelling.

Melilotus Officinalis – kenmerken en toepassingen

Melilotus Officinalis, ook wel akkerhoningklaver genoemd is een tweejarige- of meerjarige plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De plant wordt ongeveer 150 cm hoog en bloeit van juli tot oktober. De geneeskracht van deze plant blijft niet beperkt tot inwendig gebruik. Bij uitwendig gebruik verhelpt het pijnlijke reumatische gewrichten, huidzweren, jeuk, wondroos en oograndontsteking.

Is honingklaver extract een veilig ingrediënt?

Het is veilig voor de gezondheid. Bij overmatig gebruik in grote hoeveelheden kan het hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Andere namen: Citroengele honingklaver, Melilotus arvensis, Medicago officinalis, akkerhoningklaver.

  • Berichtcategorie:M