Melilotus officinalis

  • Post category:M

Andere namen: Citroengele honingklaver

Melilotus Officinalis plant

De citroengele honingklaver (Melilotus Officinalis), ook wel akkerhoningklaver genoemd is een tweejarige-of meerjarige plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosea). De plant wordt ongeveer 150 cm hoog en bloeit van juli tot oktober. Het is een heilzaam plant die voor verschillende klachten en aandoeningen wordt gebruikt. Zo werd honingklaver thee in middeleeuwen gedronken tegen verkoudheid. Al eeuwenlang worden reumatische aandoeningen en gezwellen met honingklaver verdreven. De geneeskracht van deze plant blijft niet beperkt tot inwendig gebruik. Bij uitwendig gebruik verhelpt het pijnlijke reumatische gewrichten, huidzweren, jeuk, wondroos en ooglidrand ontsteking.

Het is veilig voor de gezondheid. Bij overmatig gebruik in grote hoeveelheden kan het hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Hoe wordt plant Melilotis officinalis gebruikt in cosmetica?

Honingklaver extract verbetert bloedcirculatie en vermindert zwelling. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en verhelpt spataders en aambeien. Het plantextract wordt gebruikt in verzorgingsproducten, shampoos, huid crèmes en zalven tegen spierpijn, zwellingen en kneuzingen.