Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35

Paraffin

Andere namen:medicinale vaseline, Paraffine,   witte vaseline, Petrolatum, minerale olie

Paraffinum liquidum ook wel minerale olie genoemd wordt vaak verkregen als hoog kokend destillaat van aardolie. De ruwe olie uit de aarde wordt eerst gezuiverd voor het gebruikt kan worden. Dat wordt raffinage genoemd. Het minerale oliën dat toegepast worden in apotheken en het minerale oliën voor huishoudelijk gebruik en auto’s verschillen in kwaliteit. Het paraffinum is niet oplosbaar in water maar wel in alcohol. Witte, farmaceutische minerale olie is geurloos en wordt in geneesmiddelen voor mensen, dieren en in cosmeticaproducten gebruikt. De industriële minerale oliën worden toegepast in motorindustrie, bouw en auto-industrie. Het paraffinum wordt vaak in huid verzorgingsproducten gebruikt maar het is niet goed voor de huid.

Zuivere geraffineerde minerale oliën vertonen geen toxiciteit voor mens of dier maar zijn problematisch voor ecosystemen.

Gebruik in cosmetica

Minerale olie wordt in verzorgingsproducten zoals crèmes, babyverzorging, lipbalsem en zalven gebruik als een oplosmiddel voor andere stoffen. Het verzacht de huid en wordt vaak in huid-, en lichaamsverzorgingsproducten toegevoegd. Paraffinum is niet goed voor de huid omdat het een verstikkende laag legt rond de huid. Het verstopt de poriën en verstoort de natuurlijke vet- en vocht barrière van de huid. Deze laag zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ventileren waardoor het afvalstoffen vasthoudt. Daarnaast voorkomt het opname van heilzame stoffen door de huid als vitaminen, mineralen en plantextracten. Het zorgt voor uitdroging op lange termijn en versnelt het verouderingsproces van de huid.

  • P
Sluit Menu
×

Winkelmand