Patchouli Leaf Oil

Etherische bio patchouli olie is een natuurlijk extract van de bladeren van Patchouli oftewel Pogostemon Cablin. Het wordt in huidcrèmes gebruikt omdat het rimpels voorkomt en huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis verhelpt. Patchouli is sterk schimmelwerend middel. In ons assortiment vind je talrijke natuurlijke en biologische verzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling. Hieronder enkele voorbeelden van bio producten met patchouli.

Biologische anti-blemish crème niaouly van argital is een crème tegen acne, steenpuisten, littekens en zelfs tegen oppervlakkige vaginale ontstekingen, irritaties, jeuk. Het voorkomt de verspreiding van acne en ontstekingen.

Natuurlijke groene klei zeep met amandelolie reinigt en verzorgt de huid. De verzorgende exfolieert de huid zachtjes, dankzij in de zeep verwerkte biologische groene klei.

Eigenschappen van Etherische olie van bio patchouli

Patchouli oftewel Pogostemon Cablin is een vast kruid die 1 meter hoog kan worden. Het is een inheemse plant van India, Indonesië en Filipijnen. Tegenwoordig wordt het ook in China, Maleisië en Zuid-Amerika gekweekt. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de gedroogde bladeren van Patchouli. De olie is donkeroranje/ geelbruin en heeft een zoete, kruidig-aardeachtige geur. De olie heeft diverse toepassingen en werd oorspronkelijk gebruikt voor de antiseptische werking.

Is patchouli olie geschikt voor inwendig gebruik?

De etherische bio Patchouli olie is zoals vele etherische oliën niet geschikt voor inwendige inname. Het mag niet onverdund op de huid worden aangebracht.

Gebruik van etherische olie van bio Patchouli in cosmetische producten

Etherische bio patchouli olie wordt vooral gebruikt in cosmetische preparaten. Het is een populair ingrediënt in parfums maar wordt evenals in huid-, haar-, en verzorgingsproducten toegevoegd omwille van zijn positieve eigenschappen. Het voorkomt haaruitval en luizen. Daarnaast heeft etherische bio patchouli olie tal van gezondheidsvoordelen zoals het ondersteunen van spijsverteringssysteem en bestrijden van koorts en verkoudheid.

Andere namen: Guang Huo Xiang

  • Berichtcategorie:P