Persea Gratissima fruit oil (Avocado olie )

Andere namen: Avocado-olie

De avocado (Persea americana) is een tropische boom afkomstig uit Centraal-Amerika. De avocado olie is een eetbare olie die geperst wordt uit de vrucht van avocadoboom. Het fruit is wereldberoemd voor zijn diverse gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan vitamine A, B, C en E, plantaardige eiwitten, lecithine, kalium en onverzadigde vetzuren.

De olie heeft een gunstig effect op de huid, versterkt het hart, verlaagt de bloeddruk en helpt bij slijmvliesontstekingen. Daarnaast heeft Avocado olie een natuurlijke beschermde factor 4 waardoor het de huid beschermt tegen Uv-stralen.

Gezien het hoge vetgehalte van avocado mag het niet geconsumeerd worden door huisdieren, paarden, knaagdieren, konijnen en vogels.

Avocado olie voor huid 

De koudgeperste avocado olie wordt in verzorgingsproducten gebruikt omwille van zijn talrijke voordelen voor het lichaam, huid en haar. Het stimuleert de celvernieuwing, bevordert het natuurlijke herstelvermogen van de huid en verzacht de geïrriteerde, droge huid.

Het wordt vaak in haarverzorgingsproducten gebruikt, omdat het de droge, jeukende hoofdhuid kalmeert, de haarvezels versterkt en het haar verzorgt. Dankzij zijn antioxiderende werking heeft het gunstige effect op de oudere huid. Het vermindert pigmentvlekken en bevordert de natuurlijke productie van collageen. Zowel de avocado fruit als avocado-olie zijn heel voedzaam en gezond voor het lichaam.

Avocado olie wordt in volgende natuurlijk verzorgingsproducten toegevoegd uit Biobey shop:

Natuurlijke crème tegen menstruatiekrampen: De crème tegen krampen en buikpijn tijdens menstruatie is samengesteld uit verschillende heilzame plantenextracten en oliën. De kruiden die dit crème bevat werden honderden jaar geleden gebruikt als een remedie bij vrouwen die last hadden van zware menstruatie.

De 5 dagen crème bevat ingrediënten zoals muskaat olie, zilverkruid en tormetil. Deze combinatie helpt de spieren te ontspannen waardoor het de pijn verlicht. Daarnaast heeft de crème een ontspannende en rustgevende werking.

Natuurlijke vitamine E crème tegen rimpels: Hydraterende dagcrème tegen rimpels voedt de huid met vitaminen en mineralen. Het is samengesteld uit plantenextracten en essentiële oliën afkomstig van biologische landbouw.

De anti-rimpel crème bevat geen synthetische ingrediënten. Het beschermt de huid tegen vroegtijdige rimpelvorming.

  • Berichtcategorie:P