Pelargonium Graveolens oil

  • Berichtcategorie:P

Andere namen: Rozenpelargonium flower oil, Rose Geranium, geranium bourbon
De rozenpelargonium of rozengeranium (Pelargonium Graveolens) is een soort Pelargonium. Uit de rozenpelargonium wordt etherische olie gewonnen die gebruikt wordt in cosmetica en parfumerie industrie. Rose Geranium of Rozengeranium heeft talrijke positieve effecten op de huid, het verbetert de huidelasticiteit, kalmeert atopische huid met neiging tot eczeem. Om die redenen wordt het vaak toegevoegd aan natuurlijke verzorgingsproducten voor het gezicht.

Welke natuurlijke en bio producten bevatten rozengeranium olie?

Biobey biedt verschillende natuurlijke producten aan met rozengeranium, zoals CBD hydraterende crème voor het gelaat en biologische tonic.

Toepassing in cosmetica

De etherische rozenolie is ontstekingsremmend, helend, antibacterieel, schimmelwerend, verzachtend waardoor het gebruikt wordt om geïrriteerde en problematische huid met eczeem en acne te regenereren. Om die reden bevat anti acne crème Niaouly ook etherische olie van pelargonium graveolens.

De olie is geschikt voor zowel droge als voor vette huid. Het verbetert de huidelasticiteit waardoor het in anti-aging crèmes gebruikt wordt. Daarnaast reguleert het de talgproductie, stimuleert de haargroei en versterkt het haar. Het is ook een actief ingrediënt in de anti roos shampoo van Argital.
Bovendien helpt de etherische olie bij het reguleren van hormonen, heeft ontstekingsremmende effect bij infecties, verlicht gewrichtspijn en vermindert cellulitis en striemen.

Kenmerken van Pelargonium Graveolens

De plant staat ook bekend als citroenplant of citroengeranium en citroenpelargonium. De rozenpelargonium is ongeveer een meter hoge struik met diep ingesneden, grasgroene bladeren. De bladeren ruiken naar rozen en citroenen. De witte of roze bloemen groeien met vijf tot tien stuks aan elke bloemstengel. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, Zimbabwe en Mozambique.

Mag etherische olie van Pelargonium Graveolens ingenomen worden?

Neen, de etherische rozenpelargonium olie is niet geschikt voor inwendige inname en mag niet onverdund op de huid worden aangebracht.