Phytic Acid

Phytic Acid of het fytinezuur is een natuurlijke stof die voornamelijk in de plantencellen voorkomt. Het bevindt zich in granen, oliezaden, peulvruchten en heeft talrijke positieve eigenschappen voor ons lichaam. Het fytinezuur heeft diverse gezondheidsvoordelen. Het stabiliseert de bloedsuiker en vermindert cholesterol. Bovendien is Phytic Acid een uitstekende antioxidant.

In onze webshop vindt u verschillende producten met phytic acid in de samenstelling, zoals natuurlijke verhelderende gezichtsreiniger van het merk argital. Deze verhelderende reinigingsgel zorgt voor een zachte, maar diepe reiniging van de huid, vermindert roodheid van acne en pigmentvlekjes. De natuurlijke reinigingsgel voor de gevoelige huid zuivert de huid effectief zonder het te beschadigen. Bovendien is het geschikt voor alle huidtypes.

Phytic Acid – de samenstelling en functies

Fytinezuur is een opslagvorm van het mineraal fosfor. Deze gaat vaak verbinding aan met andere mineralen zoals koper, ijzer, zink, magnesium en calcium. Fytinezuur is in voedingsindustrie terug te vinden onder E-nummer ‘E391’. Bij eten van voeding met fytinezuur kan zijn sterke bindingsaffiniteit met andere mineralen zorgen dat de mineralen niet meer door de darmwand kunnen waardoor het hun absorptie belemmert.

Gebruik van Phytic Acid in cosmetische producten

Het reguleert de talgproductie, hydrateert de huid waardoor het in huidverzorging en anti-aging crèmes wordt gebruikt. In tandpasta en mondverzorging wordt het gebruikt omwille van zijn zuiverende werking en omdat het de tanden meer glans geeft.

Is Phytic Acid schadelijk voor het lichaam?

Het overmatig consumeren van grote hoeveelheden fytinezuur kan leiden tot gebrek aan mineralen. Dit kan zwakkere botten veroorzaken en de kans op bloedarmoede vergroten.

Andere namen: fytaat, E391, fytinezuur

  • Berichtcategorie:P