Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Phytic Acid

Andere namen: fytaat, E391, fytinezuur

Phytic Acid of het fytinezuur is een natuurlijke stof die voornamelijk in de plantencellen voorkomt. Het bevindt zich in granen, oliezaden en peulvruchten. Fytinezuur is een opslagvorm van het mineraal fosfor. Deze gaat vaak verbinding aan met andere mineralen zoals koper, ijzer, zink, magnesium en calcium. Fytinezuur is in voedingsindustrie terug te vinden onder E-nummer ‘E391’. Bij eten van voeding met fytinezuur kan zijn sterke bindingsaffiniteit met andere mineralen zorgen dat de mineralen niet meer door de darmwand kunnen waardoor het hun absorptie belemmert.

Het overmatig consumeren van grote hoeveelheden fytinezuur kan leiden tot gebrek aan mineralen. Dit kan zwakkere botten veroorzaken en de kans op bloedarmoede vergroten.

Gebruik in cosmetica

Het fytinezuur heeft diverse gezondheidsvoordelen. Het stabiliseert de bloedsuiker, vermindert cholesterol en het is een uitstekende antioxidant. Het reguleert de talgproductie, hydrateert de huid waardoor het in huidverzorging en anti-aging crèmes wordt gebruikt. In tandpasta en mondverzorgingsproducten wordt het gebruikt omwille van zijn zuiverende werking en omdat het de tanden meer glans geeft.

×

Winkelmand