Pinus Mugo Pumilio

Pinus mugo pumilio of de bergpijnboom (Pinus mugo) is een breed groeiend dwerg-conifeertje met groene lange naalden en korte donkerbruine kegels die 2 tot 5 cm lang worden. Het is een groenblijvende struik dat in berggebieden groeit. Het kan tot twee meter hoog worden en heeft eivormige kegels. Bergpijnboom heeft een karakteristieke aangename geur. De essentiële olie van bergpijnboom heeft een rustgevend effect bij ontstekingen van de luchtwegen, reumatische klachten en zenuwpijn.

Het is een veilig product, maar het is niet geschikt voor langdurig en overmatig gebruik, omdat het dan irritaties kan veroorzaken.

Pinus mugo pumilio in verzorging

De essentiële olie van bergpijnboom wordt geproduceerd uit jonge naalden. Het heeft een ontstekingsremmende werking en verbetert de bloedcirculatie. In verzorgingsproducten wordt het gebruikt voor zijn frisse geur en antibacteriële werking. In aromatherapie wordt Pinus mugo pumilio aanbevolen bij nervositeit, ademhalingsproblemen en slapeloosheid.

Pinus mugo pumilio extract wordt toegevoegd in volgende verzorgingsproducten van Argital:

Natuurlijke vaste amandelzeep bar voor het reinigen van het lichaam is gemaakt op basis van amandelolie. Deze olie is gekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Verder bevat de plantaardige amandelzeep groene klei. Natuurlijke zongedroogde groene klei heeft een ontstekingsremmende werking. Het reinigt het lichaam en haar grondig zonder de huid te irriteren.

De blend van essentiële oliën zorgt niet alleen voor een aangenaam aroma, maar heeft een verzorgende werking op de huid. Na het gebruik voelt de huid zacht aan.

De Natuurlijke anti-roos shampoo zonder alcohol. Lotion tegen roos is een zuiver natuurlijke product die geen synthetische ingrediënten bevat. De anti roos lotion is speciaal ontwikkeld voor personen die last hebben van schilferige hoofdhuid en roos. De shampoo op basis van waardevolle essentiële oliën en plantenextracten. Omdat het geen zware synthetische ingrediënten bevat zoals conventionele anti-roos shampoos is het geschikt voor personen met een gevoelige hoofdhuid. Chemische ingrediënten die voorkomen in conventionele anti roos shampoos kunnen voor irritaties aan de hoofdhuid zorgen. De natuurlijke shampoo tegen schilfers en roos van Argital reguleert de talgproductie van de hoofdhuid daarnaast heeft een ontstekingsremmende werking. Zo vermindert het roos en schilfers zonder de hoofdhuid te irriteren.

  • Berichtcategorie:P