Polyglyceryl-6-Distearate

  • Post Category:P

Andere namen: Hexaglycerol-distearaat, Polyglyceryl-6 distearate ester

Polyglyceryl 6 Distearate behoort tot hogere onverzadigde vetzuren, het komt van nature voor in verschillende vetten. Het is bijna niet oplosbaar in water maar lost wel goed op in alcohol.

Gebruik in cosmetica

Het wordt in huidverzorgingsproducten gebruikt omwille van zijn verdikkende, versterkende, stabiliserende en conserverende eigenschappen. Het functioneert ook als een emulgator in de verzorgingsproducten, dit wil zeggen dat het helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gezien niet of moeilijk mengbaar zijn. Daarnaast bevordert het de hydraterende werking.