Ricinus Communis

Ricinus Communis seed oil of castorolie is een natuurlijke plantaardige olie van de ricinuszaad afkomstig van de ricinus communis plant. Deze olie wordt ook wel wonderolie genoemd. Het bestaat voor 90% uit ricinolzuur, bevat Omega 3-6 vetzuren en vitamine E. Eeuwenlang wordt deze heilzame plantaardige ingezet voor de behandeling van diverse huidproblemen en om haarverlies te voorkomen.

Kenmerken en vele toepassingen van Ricinus Communis oil

Ricinus Communis is een tropische snelgroeiende eenjarige plant die tot 13 meter hoog kan uitgroeien. De vruchten van Ricinus Communis zijn bij inwendig gebruik zeer giftig zowel voor mens als dier maar door voldoende verhitting verdwijnen alle giftige stoffen. Uit deze zaden van Ricinus Communis ook wel wonderbonen genoemd wordt Castor Olie gewonnen.

Waarom is castorolie of wonderolie zo goed voor het haar en de huid?

Ricinus Communis zaadolie of castorolie heeft een sterk reinigende werking en is uiterst geschikt voor regeneratie van de beschadigde huid. Gezien het rijk is aan oleaten en linoleaten, is ricinusolie een uitstekend natuurlijk middel om postoperatieve littekens en acne mee te behandelen. Ook hydrateert het de droge huid en verzacht huidirritaties.

Castorolie stimuleert haargroei en groei van wenkbrauwen, wimpers, nagels. Wonderolie verzorgt de hoofdhuid en wordt om deze redenen vaak toegevoegd aan de producten voor haarverzorging, zoals bijvoorbeeld in natuurlijke anti roos shampoo van Argital. Daarnaast is castorolie goed voor langdurige spier en gewrichtspijn.

Kan Castor Olie inwendig toegepast worden?

Vanwege sterk laxerende werking en andere bijwerkingen wordt inwendig gebruik van castorolie niet aangeraden. Consulteer een deskundige alvorens de castor olie inwendig te gebruiken. Andere namen: Ricinus Communis seed oil, Ricinus, wonderolie, ricinusolie

  • Berichtcategorie:R