Rosa Canina fruit extract

Rosa Canina extract ook wel hondsroos genoemd is een extract afkomstig van een geneeskrachtige plant. De struik van de rosa Canina groeit tot 1,5 en 2 meter hoog, bloeit in juni en juli met witte, roze bloemen en vormt daarna rozenbottels. De rozenbottels bevatten een hoog gehalte van vitamine C, flavonoïden, vitamine A, B, K en worden voor diverse medicinale doeleinden gebruikt.

Enkele natuurlijke verzorgingsproducten met Rosa Canina

Gebruik van Rosa Canina in natuurlijke cosmetica en huidverzorging.

In het assortiment van Biobey vindt u talrijke verzorging en mondhygiëne producten met dit ingredient in de samenstelling. Hieronder een opsomming van enkele verzorgingsproducten die Rosa Canina extract bevatten.

Antirimpel crème van het merk argital op basis van vitamine E en vitamine F voedt en hydrateert de huid intensief. Daarnaast verbetert het de elasticiteit van de huid.

Biologisch gecertificeerde munt tandpasta beschermt de tanden tegen gaatjes en zorgt voor een frisse adem.

Homeopathische tandpasta Omeobital is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de gevoelige tanden en tandvlees. Omeobital wordt succesvol ingezet bij de behandeling van geïrriteerd en bloedend tandvlees.

Salie tandaspta zonder fluoride versterkt het tandglazuur en voorkomt tandplak op een natuurlijke manier.

Inwendige toepassingen

Extract van rosa canina wordt in volksgeneeskunde ingezet voor de behandeling van zware menstruatie, vermoeidheid en hoest. Het extract van rozenbottels draagt bij tot vermindering van cholesterol, verhelpt aambeien en tranende ogen.

Uitwendige toepassingen

Gebruik van Rosa Canina in natuurlijke cosmetica en huidverzorging Dankzij de rijke samenstelling heeft extract van rozenbottels een gunstig effect op de huid. Het regenereert rijpere huid, stimuleert de genezing van littekens, vervaagt pigmentvlekken en helpt bij genezing van acne.

Heeft rozenbottel extract bijwerkingen?

Rozenbottel thee is een sterk diureticum. Er zijn geen andere bijwerkingen bekend.

Andere namen: wilde roos, hondsroos, rozenbottel

  • Berichtcategorie:R