Rosa Damascena

Andere namen: de Damascusroos, rozenolie, rozenwater Rosa Damascena of de Damascus Roos is een van de meest waardevolle planten ter wereld. Oorspronkelijk afkomstig uit Syrië en tegenwoordig verwerkt in Bulgarije, Frankrijk, Marokko en Turkije. Winning van etherische olie van Damascus Roos is een zeer delicaat proces. In biologische verzorgingsproducten van Argital wordt vaak gebruik gemaakt van pure biologische rozenolie.

Ontdek onze bestsellers met Rosa Damascena extract in de samenstelling

Argital is een van de grootste afnemers van biologische rozenolie. Effectieve biologische oogcrème tegen fijne lijntjes van het merk Argital bevat dus ook rozenolie. Bloemblaadjes worden met de hand geplukt en uit die bloemblaadjes wordt door stoomdestillatie essentiële olie van Rosa Damascena verkregen. Deze hoogwaardige etherische Damascus Roos olie heeft talrijke gunstige effecten op de huid. Het stimuleert de natuurlijke celvernieuwing (daarom is rosa damascena het hoofdingrediënt van emulsie oogcrème tegen fijne rimpels en donkere kringen).

Dit component verzacht, kalmeert en hydrateert de huid. Bovendien heeft het ontstekingsremmende, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen waardoor het spierkrampen kan verlichten.

Rosa Damascena in biologische verzorging en cosmetica

Dankzij de bevordering van celvernieuwing en antioxiderende eigenschappen wordt Etherische olie van Damascus Roos gebruikt in anti-rimpel crèmes, hydraterende en herstellende crèmes en lotions. In cosmetica-industrie wordt het vanwege zijn zoete, vrouwelijke bloemengeur als een geurstof gebruikt.

In natuurlijke verzorgingsproducten zoals dagcrèmes, huidoliën wordt geen synthetische geurstoffen gebruikt. Reden hiervoor is dat het schadelijk is voor de huid en vaak allergische reacties veroorzaakt. Het komt regelmatig voor dat men last heeft van migraine door een allergische reactie op chemische parfum ingrediënt. Biologische en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten vervangen synthetische parfum door natuurlijke Rosa Damascena extract.

Is Damascus roos olie schadelijk voor de gezondheid?

Rosa Damascena olie is geschikt voor alle huidtypen. Het is niet schadelijke voor de gezondheid en wordt gebruikt voor heilzame doeleinden.

Kan rozenolie allergische reacties veroorzaken?

Door de hoge concentratie van geraniol, eugenol, en citronellol kan Rosa Damascena allergische reactie veroorzaken bij personen met een extreem gevoelige huid. Biologische etherische oliën zijn veel zachter voor de huid en hebben juist gunstige werking op de huid.

  • Berichtcategorie:R