Rosa Damascena

  • Berichtcategorie:R

Andere namen: de Damascusroos, rozenolie, rozenwater

Rosa Damascena of de Damascusroos is een van de meest waardevolle planten ter wereld.

Oorspronkelijk afkomstig uit Syrië en tegenwoordig verwerkt in Bulgarije, Frankrijk, Marokko en Turkije. Winning van etherische olie van Damascusroos is een zeer delicaat proces.

Bloemenblaadjes worden met de hand geplukt en uit die bloemenblaadjes wordt door stoomdestillatie essentiële olie van Rosa Damascena verkregen. Deze hoogwaardige etherische Damascusroos olie heeft talrijke gunstige effecten op de huid. Het stimuleert de natuurlijke celvernieuwing, verzacht, kalmeert en hydrateert de huid. Bovendien heeft het ontstekingsremmende, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen waardoor het spierkrampen kan verlichten.

Toepassing in verzorgingsproducten

Dankzij de bevordering van cerlvernieuwing en antioxiderende eigenschappen wordt Etherische olie van Damascusroos gebruikt in anti-rimpel crèmes, hydraterende en herstellende crèmes en lotions.

In cosmetica-industrie wordt het vanwege zijn zoete, vrouwelijke bloemengeur als een geurstof gebruikt. In natuurlijke verzorgingsproducten zoals dagcrèmes, huidoliën wordt geen synthetische parfums gebruikt. Reden hiervoor is dat het schadelijk is voor de huid en vaak allergische reacties veroorzaakt. Het komt regelmatig voor dat men last heeft van migraine door een allergische reactie op chemische parfum ingrediënt. Biologische en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten vervangen synthetische parfum door natuurlijke Rosa Damascena extract.

Is Damascusroos olie schadelijke voor de gezondheid?

Rosa Damascena olie is geschikt voor alle huidtypen. Het is niet schadelijke voor de gezondheid en wordt gebruikt voor heilzame doeleinden.

Door de hoge concentratie van geraniol, eugenol, en citronellol kan Rosa Damascena allergische reactie veroorzaken bij personen met een zeer gevoelige huid.