Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35

Rosmarinus Officinalis

Andere namen: Rosmarinus Officinalis extract, rozemarijnolie

Rosmarinus Officinalis is een groenblijvende heester uit de lipbloemenfamilie, oorspronkelijk afkomstig uit de Middellandse Zeegebied. Rozemarijn wordt zowel in de keuken als in de cosmetica en aromatherapie gebruikt. Het heeft een houtige kruidige geur. Etherische olie van rozemarijn is antiseptisch, anti-inflammatoire, en werkt ontgiftend op het lichaam. Het reinigt, verzacht en kalmeert de huid. Etherische olie van rozemarijn wordt in haarverzorginsproducten toegevoegd om de haarwortels, haargroei te stimuleren en om haaruitval te bestrijden. Verder voegt het glans en volume toe aan het haar.

Gezien alle essentiële oliën tot allergenen behoren is het afgeraden om in zijn pure onverdunde vorm te gebruiken op de huid. De concentraties in verzorgingsproducten wordt meestal door alle huidtypen goed verdragen.

  • R
Sluit Menu
×

Winkelmand