Salvia Sclarea

Andere namen: Salvia Sclarea extract, muskaatsalie, scharlei

Salvia Sclarea ook wel de geurende muskaatsalie genoemd, is een tweejarige plant uit de familie Lipbloemigen (Lamiaceae). Muskaatsalie of scharlei bevat etherische oliën zoals ester linalylacetaat, monterpenol linalol, caryofylleen, germacreen D en heeft geneeskrachtige eigenschappen die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen van Salvia Officinale. Natuurlijke 5 dagen crème tegen menstruatie krampen van Argital bevat Salvia Sclarea. Deze crème ontspant de spieren van de onderbuik en verlicht krampen en menstruatiepijn.

De heilzame werking van Salvia Sclarea

De etherische olie van muskaatsalie of scharlei is krampwerend, kalmerend en verlicht spierspanning. Het is bij uitstek een olie voor vrouwen en wordt effectief ingezet bij overgangsklachten, PMS (Premenstrueel Syndroom of PMS) en menstruatiepijn. Het helpt om angstaanvallen te verlichten en zorgt voor een gevoel van rust. Daarnaast heeft scharlei of etherische muskaatolie ontstekingsremmende, antibacteriële, antischimmel werking. Salvia Sclarea is uiterst effectief tegen genitale infecties door hormoon insufficiëntie, urinewegen infecties en werkt desinfecterend bij tandvleesontstekingen.

Toepassingen van etherische muskaatolie in cosmetische producten

Etherische muskaatolie reinigt de huid, reduceert acne en vermindert overmatig haarverlies. Daarnaast geneest het de wonden veel sneller en werkt slijmafvoerend. Etherische muskaatolie wordt ook toegevoegd in massageoliën.

Allergische reacties op scharlei

De allergische reacties op scharlei zijn zeer zeldzaam, maar niet uitgesloten bij buitengewone toepassingen

  • Berichtcategorie:S