Sambucus Nigra Extract

Sambucus nigra extract is een natuurlijk aftreksel afkomstig van de vrucht en blad van de plant Sambucus nigra. Het blad wordt wel voor medische doeleinden gebruikt voor de behandeling van ontstekingen. In de oudheid werd gewone vlier als een wondermiddel beschouwd tegen vele kwalen en gezondheidsproblemen. De rijpe vrucht bevat organische zuren, vitamine A en C, silica en glycoside. De gehele plant is rijk aan actieve stoffen die slechte bacteriën en schimmels bestrijden.

Eigenschappen en toepassingen van Sambucus nigra extract

Sambucus Nigra ook wel Gewone vlier genoemd, is een plant uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae), voornamelijk verspreid in Europa en in Zuidwest-Azië. Het wordt tot 7 meter hoog en bloeit van mei tot juli. Na de bloei verschijnen in september en oktober zwarte trossen van kleine bessen. Zowel de witte bloeiwijzen als de zwarte bessen worden gebruikt om er drankje van te maken. De onrijpe groene bessen en de bladeren zijn giftig.

Is sambucus nigra extract veilig voor de gezondheid?

De onrijpe groene bessen en de bladeren van Sambucus Nigra zijn giftig en kunnen bij inwendig gebruik hevig braken, diarree en verliest van eetlust veroorzaken.

Sambucus nigra extract in natuurlijke cosmetische bereidingen

Extract van de gewone vlier bevat onder andere de looistoffen, ursolzuur. Daarom werkt het samentrekkend en ontstekingsremmend. Hierdoor wordt de gewone vlier of sambucus nigra voorgeschreven bij verkoudheid, keelpijn en heesheid. De ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen van Sambucus Nigra extract, maken dit een geschikt natuurlijk middel bij ontstekingen, ruwe huid, kloven en zwellingen. Daarnaast vermindert het de jeukende huiduitslag en verhelpt oogbindvliesontsteking.

In onze ecologische webshop vind je natuurlijke verzorging zoals shampoos en zalven tegen ruwe huid met de gewone vlier extract in de samenstelling. Andere namen: Gewone vlier

  • Berichtcategorie:S