Santalum album

  • Berichtcategorie:S

Santalum album oil of etherische Sandelhout Olie is een natuurlijke extract uit de gedroogde wortels van sandelhout. Etherische olie van santalum album wordt verkregen door stoomdestillatie van tot poeder vermalen wortels van sandelhout. Sandelhout olie is sterk antibacterieel en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Van oudsher werd het gebruikt bij de behandeling van urineweginfecties, infecties van de luchtwegen en geslachtsziekten.

Na 20ste eeuw is sandelhout olie vervangen door penicilline, omdat de olie te duur werd bevonden.

Eigenschappen en toepassingen van Santalum album

Sandelhout kan afkomstig zijn van verschillende soorten sandelhoutbomen, vaakst gebruikte is Santalum album (familie Santalaceae). Het is een bruingrijze parasitaire boom. Het is afkomstig uit Indonesië, met name Timor en Soemba. Tegenwoordig komt sandelhout uit India. In de Ayurveda, de Indiase traditionele geneeskunde wordt sandelhout gebruikt als medicijn bij angst.

Santalum album oil wordt toegepast in aromatherapie en biedt grote steun bij meditatie. Dit is een belangrijke olie voor het kalmeren van de geest. Sandelhout olie heeft een positieve werking zowel op het lichaam als de geest.

Daarnaast is het een populair ingrediënt in zepen, cosmetica en parfums. Het voedt de uitgedroogde huid, kalmeert huidirritaties, eczeem, acne en uitslag. Verder wordt het ook toegevoegd aan de samenstelling van kwalitatieve biologische verzorging tegen huidveroudering, zoals bijvoorbeeld in biologische anti rimpel olie van Argital. In onze eco webshop vindt u talrijke natuurlijke en biologische verzorging met santalum album extract zoals bijvoorbeeld zuiverende/detox shampoo.

Hoe wordt sandelhout olie gebruikt?

Sandelhout heeft een antiseptische werking, het versnelt de genezing van wonden, littekens en verhelpt huidaandoeningen. Ook heeft santalum album of etherische olie van sandelhout desinfecterende en insectenwerende eigenschappen. Het versterkt, de spieren, huid en tandvlees. Sandelhout olie kan gemengd worden met andere essentiële oliën zoals ceder olie, wierook, rozenolie en meer.

Het wordt ook toegepast voor massages, baden en aromatherapieën. Andere namen: Sandelhoutolie