Chlorofyl

Chlorofyl of bladgroen is de meest voorkomende kleurstof in de natuur. Het is een bladgroen die van nature voorkomt in bijna alle planten en groene algen. Het wordt vooral gewonnen uit brandnetels, gras en alfalfa. In ons assortiment vindt u diverse natuurlijke en biologische verzorgingsproducten met bladgroen of chlorofyl in de samenstelling.

Producten met Chlorofyl:

Het komt ook voor in bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, broccoli en snijbiet. De van chlorofyl afgeleide verbinding chlorofylline (E140) wordt als kleurstof gebruikt in genees- en voedingsmiddelen net als in verzorgingsproducten en cosmetica.

Geneeskrachtige eigenschappen en aanwending van Chlorofyl

Het heeft tal van gezondheidsvoordelen zoals het bevorderen van spijsvertering en versterken van immuunsysteem. Bladgroen voorziet het lichaam van veel zuurstof en beschermt het tegen schadelijke bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken. Daarnaast verhelpt het tandvleesontstekingen en zorgt voor een frisse adem.

Chlorofyl verzorgt, kalmeert de huid en beschermt het tegen schadelijke invloeden van buitenaf die irritaties kunnen veroorzaken. In voedingsindustrie wordt het gebruikt als kleurstof bij verschillende sauzen en limonades.

Toepassing van bladgroen in cosmetische producten

Bladgroen wordt als een actief ingrediënt gebruikt in de formuleringen van gezichtscrèmes en andere huidverzorgingsproducten. Het wordt vaak toegevoegd aan tandpasta en mondwater om onaangename geur te elimineren en mondholte te verzorgen. Evenals haarkleurproducten en shampoos bevatten bladgroen.

Kan bladgroen allergische reacties veroorzaken?

Het is een veilig ingrediënt voor de gezondheid en veroorzaakt geen allergieën.

Andere namen: CI 75810, E140, chlorofyl, bladgroen

  • Berichtcategorie:C