Chamomilla recutita

Chamomilla recutita ook wel echte kamille genoemd is een plant uit composietenfamilie (asteracea). Chamomilla recutita is een van de meeste geneeskrachtige planten. De Kamille-extract heeft ontstekingsremmende, pijnstillende werking en helpt allergieën te voorkomen. In het assortiment van Biobey vindt u veel verschillende producten voor huid en haarverzorging die Chamomilla recutita bevatten, zoals:

Regenererende kamille crème van het merk argital. Kamille crème is een biologisch gecertificeerd product en geschikt voor de verzorging van de meest gevoelige huid.

Natuurlijke verhelderende reinigingsgel tegen acne en pigmentvlekken. De gezichtsreiniger verwijdert alle vuil en onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. Het is geschikt voor elk huidtype.

Oogcrème tegen wallen en donkere kringen. Deze oogcreme zit boordevol antioxidanten, vitamines en onverzadigde vetzuren. Het is een uitstekende anti aging verzorgingsproduct.

Homeopathische bio tandpasta Omeobital voor de behandeling van bloedende tandvlees, tandplak en gevoelige tanden. Omeobital voorkomt tandbederf en gaatjes.

Geneeskrachtige werking van Chamomilla recutita

Kamille wordt al meer dan duizend jaar gebruikt als een geneeskruid. Het heeft een heilzaam werking zowel voor het lichaam als geest. Het Latijnse naam van echte kamille is Matricaria Chamomilla, de vertaling hiervan is ‘moederzorg’. Deze naam heeft het plant gekregen om zijn heilzaam werking bij vrouwelijke kwalen zoals menstruatiepijn. Dankzij zijn ontstekingsremmende werking werd kamille extract in Oud Egypte gebruikt voor het behandelen van ontstekingen en koorts. In Oud Griekenland diende het als een middel tegen keelpijn, mondslijmvliesontsteking en menstruatiepijn. De kamille bevat veel antioxidanten, flavonoïden, vitaminen A, B en C. Tevens bevat het metalen en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zwavel. Andere namen: Matricaria Chamomilla, extract van kamillebloesem

  • Berichtcategorie:C