Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil

  • Berichtcategorie:C

Andere namen: Etherische kaneelolie, Kaneelaldehyde, cannamaldehyde Cinnamom of cinnamomum, Cinnamomum verum Cinnamomum Zeylanicum of Kaneel is een stof die in de natuur voorkomt in de bast van de kaneelboom. Etherische olie van Cinnamomum Zeylanicum wordt verkregen uit de kaneel schors met water stoomdestillatie. Het heeft sterke antibacteriële werking. Kaneel elimineert bacteriën en voorkomt infecties. Daarnaast verhelpt het ontstekingen, acne en slechte adem.

Eigenschappen en functies van Kaneel

Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylon kaneel of de echte kaneel (Cinnamomum verum, cinnamomum Zeylanicum). Er zijn verschillende soorten kaneel, maar allen worden gecultiveerd in tropische landen zoals zuiden van India, Indonesië, Sri Lanka, Vietnam en China. De echte kaneel (De Cinnamomum Zeylanicum/ verum) is afkomstig van kaneelboom die in Sri Lanka groeit, deze wordt als de beste soort beschouwd.

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt om tal van aandoeningen en gezondheidskwalen te verhelpen zoals verkoudheid, misselijke en menstruatiepijn.

Toepassingen van Cinnamomum Zeylanicum bark oil in natuurlijke cosmetica

Cinnamomum Zeylanicum of kaneel kent een brede toepassing. Het wordt onder andere gebruikt als een smaakstof of kruid, medicijn, verzorgingsproducten en in aromatherapie. Etherische olie van Kaneel schors wordt in de formuleringen van gezichtscrèmes, zalfjes tegen spierpijn, aromatherapie en tandpasta toegevoegd. In onze webshop vindt u diverse natuurlijke producten die etherische olie van kaneel schors bevatten, zoals bijvoorbeeld voetdeodorant crème van bema bio. Dit voetdeodorant helpt tegen zweetvoeten.

Is dit een veilig product voor de gezondheid?

Het is een veilig product voor de gezondheid. Kaneel in onverdunde vorm kan wel huidirritatie en slijmvliesirritatie veroorzaken.