Cupressus sempervirens Olie

Cupressus sempervirens olie of etherische cipres olie is een zuiver natuurlijk product afkomstig van de Italiaanse cipres. Italiaans cipres is een altijdgroene naaldboom van ongeveer 25 m die tot de cipresfamilie (Cupressaceae) behoort. In onze webshop vindt u verschillende huidverzorgingsproducten met etherische cipres olie zoals:

Biologische insectenwerende lichaamsspray tegen muggen en beten van andere insecten. Bovendien verzorgt het de geïrriteerde huid na insectenbeten. Deze lichaamsspray is geschikt voor baby’s.

Natuurlijke groene klei zeep met amandelolie van het merk Argital. Groene klei zeep reinigt en verzorgt de huid intensief.

Gezondheidsvoordelen van cupressus sempervirensolie

Naalden en twijgen van cipres hebben medicinale eigenschappen. Uit deze naalden en twijgen wordt door middel van stoomdestillatie etherische cipresolie verkregen. Het heeft een verfrissende kruidige geur. Essentiële cipresolie bevat o.a. vitamine P, flavonoïde en is heilzaam bij hooikoorts, zweetvoeten. Daarnaast versterkt het de bloedvaten (venotonicum) en verbetert de bloedcirculatie. Dankzij deze geneeskrachtige eigenschappen wordt essentiële cipresolie toegevoegd in verzorgingsproducten voor mondhygiëne. Het wordt ook gebruikt ter behandeling van fijne rimpels, spataderen en cellulitis. In haarproducten en conditioners helpt het om hoofdroos en hoofdhuid schilfers te bestrijden.

Is cupressus sempervirens olie een allergeen?

Etherische cipresolie bevat limoneen. Limoneen kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. Andere namen: Cipres olie

  • Berichtcategorie:C