Cymbopogon Citratus blad olie

Cymbopogon Citratus blad olie ook wel citroengras olie genoemd wordt gewonnen uit de bladeren van de citroengras plant. Etherische citroengras olie heeft antibacteriële, antiseptische en schimmelwerende eigenschappen. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie en reguleert de talgproductie van de huid.

Biobey biedt diverse huid en haarverzorgingsproducten aan met dit ingredient in de samenstelling. Hieronder een paar verzorgingsproducten die Cymbopogon Citratus blad olie bevatten.

Natuurlijke anti muggen lichaamsspray zonder deet of andere voor de gezondheid schadelijke ingrediënten beschermt effectief tegen muggenbeten en beten van andere insecten. Natuurlijke anti muggen spray is ook geschikt voor kinderen.

Varicann Q10 gel op basis van hennepzaadolie is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van zware en vermoeide benen. Varicann Q10 is geschikt als een aanvullende verzorging voor de spataderen,

Cymbopogon Citratus blad olie in natuurlijke cosmetische producten

In natuurlijke cosmetische producten wordt het voornamelijk gebruikt voor de behandeling en genezing van acne, vette huid en voor de vermindering van hoofdroos. Bovendien voorkomt het de ontwikkeling van huidinfecties en werkt als een natuurlijke conserveermiddel in verzorgingsproducten.

Eigenschappen van etherische citroengras olie

Citroengras is een tropische groen blijvende plant uit Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. Etherische citroengras olie wordt door middel van stoomdestillatie uit verse citroengras blaadjes verkregen. Vanwege de sterke concentratie mag het niet onverdund op de gevoelige of beschadigde huid aangebracht worden.

Cymbopogon Citratus is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Citroengras of Cymbopogon Citratus is niet geschikt voor zwangere vrouwen of kinderen.

Andere namen: citronellaolie, citroengras, Cymbopogon Nardus olie

  • Berichtcategorie:C