D-Limonene

D-limonene is een natuurlijke plantaardige stof die door veel planten wordt aangemaakt om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. Het is een soort olieachtige component die wordt aangetroffen in de schil van citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels.

D-limonene wordt als geurstof gebruikt in de samenstelling van regenererend haarmasker tegen dun haar. Bema Bio haarmasker voor het behandelen van dun haar bevat alleen maar geur afkomstig van natuurlijke ingrediënten zoals limonene.

Heeft D-limonene enige voordelen voor de huid?

D-Limonene is een terpeen. Het is een multifunctionele component en kan goed te pas komen bij diverse huidproblemen. Limoneen heeft antibacteriële, anti-inflammatoire en schimmelwerende eigenschappen.

Wat is de functie van limonene in natuurlijke cosmetica?

Dit plantaardig component is vooral hoog geconcentreerd aanwezig in citrusvruchten. Maar het is ook terug te vinden in Pepermuntolie, lavendel en roos. In cosmetische producten wordt het voornamelijk gebruikt als geurstof. Limoneen is een derivaat van natuurlijke oorsprong, maar het kan ook synthetisch gemaakt worden.

In natuurlijke verzorgingsproducten wordt voornamelijk de natuurlijke variant Limonene gebruikt.

Kan D-limonene een allergische reactie veroorzaken?

Het kan een allergische reactie veroorzaken bij personen met een overgevoelige huid. Behalve de mogelijke allergische reactie heeft Limoneen geen negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Welke natuurlijke verzorging bevat D – Limoneen?

In het assortiment van onze ecologische webshop Biobey, vindt u diverse verzorgingsproducten met natuurlijke variant van D-limonene in de samenstelling. Bijvoorbeeld cbd balm met salicylzuur van het merk Cannabios en trompetol extra tea tree zalf bevatten d-limoneen. Het is vooral aanwezig als een component van essentiële oliën.

Andere namen: Limoneen, Limonene

  • Berichtcategorie:D