Duindoornolie of Hippophae rhamnoides

Hippophae rhamnoides olie ook wel duindoornolie genoemd is een natuurlijk extract afkomstig uit de pitten en vruchtvlees van de duindoornbes. Duindoorn heeft antibacteriële en kalmerende werking op de geïrriteerde huid, huiduitslag of psoriasis. Biobey biedt verschillende producten aan met duindoornolie in de samenstelling. Balcann herstellende zalf voor een zeer droge huid bevat Hippophae rhamnoides olie.

Liever een biologisch product voor zeer droge huid zonder duindoornolie? Hieronder enkele voorbeelden van natuurlijke en biologische producten zonder dit ingrediënt in de samenstelling.

Revitaliserende hemp balm voor het gelaat is een natuurlijke, intens hydraterende zalf met rauwe CBD, munt, lavendel en lemon. Revitaliserende bio hemp balm verbetert de elasticiteit van de huid en beschermt het tegen oxidatieve stress.

Biologische Herstellende Kamille crème is een natuurlijke crème op basis van kamille extracten, geschikt voor een diepe hydratatie van een droge gevoelige huid of rode geïrriteerde huid.

Eigenschappen van Hippophae rhamnoides

Duindoorn of Hippophae rhamnoides is een tweehuizige struik. Vroeger werd deze plant als een van de belangrijkste geneeskrachtige planten beschouwd, die bijna elke ziekte kon genezen..Duindoorn is rijk aan vitamine B, C, D en E, het bevat ook mineralen en betacaroteen. De duindoorn plant bevat bijna 10 keer meer vitamine C dan de citrusvruchten.

Gebruik van Hippophae rhamnoides in cosmetische producten

Daarnaast bevordert duindoorn de celvernieuwing van de huid. Het versterkt huidelasticiteit en voorkomt vorming van rimpels. Duindoorn heeft geen enkel negatief effect op de huid en veroorzaakt geen huidirritaties of allergische reacties. Andere namen: Hippophae rhamnoides olie

  • Berichtcategorie:D