Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Glyceryl oleate

Andere namen: glyceryloleaat

Glyceryloleaat is een stof van natuurlijke oorsprong. Het wordt gemaakt uit verschillende soorten plantaardige oliën en plantaardige vetten. Het ingrediënt is vloeibaar en heeft een lichtgele kleur. Glyceryl oleate wordt vervaardigd uit plantaardige oliën die hoge concentratie oliezuur bevatten.Het werkt als een emulgator die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gezien niet of moeilijk mengbaar zijn (vormt olie-in-wateremulsie).

Werking van Glyceryl oleate

Glyceryloleaat wordt gebruikt als een verzachtende middel. Zo kunnen bepaalde stoffen gemakkelijk verspreid worden over de huidoppervlakte. Het zorgt ervoor dat het structuur van het product verbeterd wordt en gemakkelijk voor gebruik is. De stof biedt verschillende voordelen voor de huid. Glyceryloleaat kalmeert, verzacht en hydrateert de huid. Dankzij zijn vochtinbrengende werking voorkomt het uitdroging van de huid. Zo blijft de huid zacht en gehydrateerd.

Gebruik in cosmetica en verzorgingsproducten

Glyceryloleaat wordt gebruikt verschillende soorten natuurlijke verzorgingsproducten. Het wordt toegevoegd in lichaamsverzorging producten en producten voor haarverzorging, bijvoorbeeld bodylotion, herstellende baardbalsems en haar conditioners. Dankzij zijn hydraterende werking is het een populair ingrediënt in huidcrèmes zoals anti-aging crèmes, dagcrèmes en reinigingsmelk. In cosmetica producten wordt glyceryloleaat vooral toegepast bij de formulering van lippenstiften, oogschaduwen en make-up basis.

Kan glyceryl oleate voor irritaties of allergieën zorgen?

Het is een natuurlijke en veilige product voor de gezondheid. Het veroorzaakt geen huidirritaties en is zacht voor de huid.

Sluit menu
×

Winkelmand