Glyceryl stearaat citraat

  • Post category:G

Is Glyceryl stearaat citraat natuurlijk of synthetisch?

Glyceryl stearaat citraat is een stof van natuurlijke oorsprong. Het wordt vervaardigd uit verschillende soorten plantenoliën en citroenzuur. Dit ingrediënt is een natuurlijke derivaat.

Het werkt als een stabilisator en emulgator die zowel in olie-in-wateremulsie als in water-in-olie emulsies kan gebruikt worden. Bij het toevoegen van dit stof in andere mengsel zoals bijvoorbeeld een huid crème, zorgt het voor een stabiele consistentie die niet vettig aanvoelt.

Waarom wordt glyceryl stearaat citraat in verzorging en cosmetica producten gebruikt?

Functie van dit stof in verzorging en hygiëne producten is zorgen voor een stabiel consistentie, dus met andere woorden dient het als een stabilisator en emulgator.

Doordat dit ingrediënt wordt toegevoegd in een bepaald mengsel of product krijgt het een aangename fijne structuur die niet vettig aanvoelt. Een ander voordeel van Glyceryl stearaat citraal is dat het de vochtbalans van de huid reguleert. Dit helpt droge huid te voorkomen. Verder helpt het de huid zachter te maken door te hydrateren.

Is het een veilig cosmetische ingrediënt?

Dit ingrediënt niet schadelijk voor de gezondheid en is veilig voor gebruik. Het irriteert de huid niet en veroorzaakt geen allergische reacties.