Kerrieplant of Helichrysum italicum extract

Helichrysum italicum extract is een natuurlijk extract van de bloemen van kerrieplant. De heilzame werking van de kerrieplant is van oudsher bekend, zo werd het gebruikt bij het behandelen van snijwonden en het afkooksel van de plant werd gebruikt om luchtwegen vrij te maken. Het helichrysum italicum extract bevordert de spijsvertering, verlicht menstruatiepijn, spierpijn, gewrichtspijn. Daarnaast versnelt het de genezing van kneuzingen, zwellingen en littekens.

Uitleg over extract van Kerrieplant

Helichrysum italicum is een groenblijvende struik die behoort tot familie van Asteraceae. De plant heeft grijs-zilveren bladeren, geurende gele bloemen en wordt tot 60 cm hoog. De plant komt van nature voor in Middellandse Zeegebied en groeit op droge rotsachtige gebieden of zandgrond.

Brede toepassing van Helichrysum italicum extract

Het helichrysum italicum extract is een krachtige antioxidant. Het heeft antibacteriële eigenschappen en voorkomt ontstekingen. Bovendien heeft het extract pijnstillende en regenererende werking en wordt om die reden toegevoegd aan natuurlijke oogcrème tegen wallen en natuurlijk oogmasker tegen wallen en rimpels. Dankzij zijn ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen is dit extract een uitstekend actief ingrediënt in natuurlijke verzorging van eczeem, verbrande huid en om littekens te voorkomen.

Het wordt gebruikt in verschillende natuurlijke verzorgingsproducten bijvoorbeeld in biologische handcrème tegen extreem droge huid, zalven net als in massage-oliën en badolie. Naast hierboven vermelde natuurlijke crèmes en maskers, vind je in het assortiment van onze ecologische webshop Biobey ook andere natuurlijke en biologisch gecertificeerde verzorging met extract van kerrieplant.

Is dit een allergeen?

De essentiële olie van deze plant mag niet onverdund en rechtstreeks op de huid worden aangebracht omdat het irritaties kan veroorzaken. Het is afgeraden voor gebruik bij zwangere vrouwen en kleine kinderen.

Andere namen: strobloem, immortelle

  • Berichtcategorie:K / H