Kerrieplant-extract

Andere namen: Helichrysum italicum extract, strobloem, immortelle

Uitleg extract van Kerrieplant

Strobloem is een groenblijvende struik die behoort tot familie van Asteraceae. Het plant heeft grijs-zilveren bladeren, geurende gele bloemen en wordt tot 60 cm hoog. De plant komt van nature voor in Middellandse Zeegebied en groeit op droge rotsachtige of zandgrond. De heilzaam werking van strobloem is van oudsher bekend, zo werd het gebruikt bij het behandelen van snijwonden en het afkooksel van de plant werd gebruikt om luchtwegen vrij te maken. Het helichrysum italicum extract ondersteunt de spijsvertering, verlicht menstruatiepijn, spierpijn, gewrichtspijn en versnelt de genezing van kneuzingen, zwellingen en littekens.

Diverse gebruik van kerrieplant extract

De helichrysum italicum extract is een krachtige antioxidant, heeft antibacteriële eigenschappen en voorkomt ontstekingen. Daarnaast heeft het pijnstillende en regenererende werking. Het wordt gebruikt in verschillende verzorgingsproducten, zalven alsook in massage-oliën en badolie.

De essentiële olie van deze plant mag niet onverdund en rechtstreeks op de huid worden aangebracht omdat het irritaties kan veroorzaken. Het is afgeraden voor gebruik bij zwangere vrouwen en kleine kinderen.

  • Berichtcategorie:K