Koolzwart

  • Post Category:K

Andere namen: zwarte kleurpigment, CI 77268:1, CI 77268

CI 77268:1 of CI 77268 is een aanduiding voor natuurlijke zwarte kleurpigment. Het is een natuurlijke koolstof afkomstig uit planten of gesteenten (mineralen). Dit pigment is afkomstig uit beuken- en berkenhoutskool. Geproduceerd door verbranding van plantaardig materiaal. Het kan ook uit andere plantaardige stoffen worden gemaakt zoals notendoppen, perziken, paprika, druiven) aan de hand van stoomdistillatie.

Toepassing in cosmetica

Het zwartpigment wordt vaak gebruikt in cosmetica en make-up zoals oogpotlood, mascara, oogschaduwen, tandpaste, tandbleekmiddel en zeep.

Het is een veilig middel voor de gezondheid en veroorzaakt geen allergieën.