Krameria Triandra Root extract – Ratanhia wortel

Andere namen: extract van ratanhia wortel

Krameria triandra root extract ook wel ratanhia wortel extract genoemd, is een puur natuurlijke bestanddeel van rhatany plant. Biobey biedt paar producten aan die ratanhia wortel extract bevatten:

Biologisch gecertificeerde mondspoeling van Argital L’altro collutorio tegen slechte adem en tandvleesontstekingen

Biologische tonic spray met verfrissende, hydraterende en revitaliserende werking voor het gelaat.

Rhatany of Krameria Triandra is een vaste plant afkomstig uit Andesgebergte. Het is eerder een zeldzame plant en groeit in droge gebieden in Bolivia, Chili en Peru. De wortel van Krameria Triandra of ratanhia wortel bevat een grote hoeveelheid looistoffen (tanninen).

Krameria Triandra Root extract in huidverzorging en mondhygiëne producten.

Tanninen hebben een samentrekkende werking op het slijmvlies in de mond. Daarom wordt Krameria Triandra Root extract niet alleen voor cosmetische, maar ook voor medicinale doeleinden gebruikt. De geneeskrachtige ratanhia wortel is door zijn helende en bloedstelpende werking uiterst geschikt voor de behandeling van bloedend tandvlees, brandwonden en aambeien. Daarnaast verwijdert het effectief plaque-bacteriën, werkt tegen bloedingen, ontstekingen, infecties roodheid en parodontitis. Dankzij deze geneeskrachtige eigenschappen en zijn adstringerende (samentrekkende) werking wordt Krameria Triandra Root extract of extract van ratanhia wortel vooral toegevoegd in verzorgingsproducten voor mondhygiëne.

Het is een veilige en niet irriterende ingrediënt, maar in zeer zeldzame gevallen en in grote hoeveelheid, kan het allergische reactie van slijmvliezen veroorzaken.

  • Berichtcategorie:K