Panthenol werkt hydraterend

Andere namen: D-panthenol Pro-Vitamin B5, Dexpanthenol

Wat is Panthenol en hoe werkt het?

Panthenol is een alcohol vorm van pantotheenzuur. Het ingrediënt is van nature te vinden in planten en is ook een vorm van vitamine B5. Panthenol heeft twee enantiomeren (D-panthenol en L- panthenol). In cellen wordt het omgezet tot pantotheenzuur, om deze reden wordt het vaak als provitamine B5 aangeduid. Cannaderm crème atopos voor eczeem bevat ook natuurlijke panthenol.

Kan dit ingrediënt allergische reacties veroorzaken?

Panthenol is veilig voor de gezondheid en het is geen allergeen. Het is geschikt voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Panthenol kan alleen maar in heel hoge concentratie huidirritaties veroorzaken.

Waarom wordt het gebruikt in huid en haarverzorging?

Panthenol is een ingrediënt in talrijke cosmetica producten en haarverzorging zoals huid crèmes, shampoos, haarconditioner, zalven en lotions. Het heeft een hydraterende werking en voorkomt dat de huid uitdroogt.

Hydraterend en huid herstellende werking

Panthenol wordt gebruikt als een vocht inbrengende middel die goed inwerkt in de huid en daar omgezet wordt in pantotheenzuur, die in het menselijke lichaam van nature voorkomt. Op de huid zorgt dit component ervoor dat het soepel en elastischer wordt waardoor het tekenen van veroudering op de huid vermindert.

Kalmerende en antibacteriële eigenschappen

Het helpt tegen irritaties, jeuk, huiduitslag, acne. Daarnaast heeft het een kalmerende en antibacteriële werking. Het versnelt het genezingsproces bij wonden en zonnebranden. Op Biobey vindt u talrijke natuurlijke verzorgingsproducten met Panthenol in de samenstelling, zoals bijvoorbeeld in de hydraterende oogcrème van cannaderm of in crème tegen eczeem Atopos.

  • Berichtcategorie:P