Potassium Sorbate

  • Post category:P

Andere namen: Kaliumsorbaat

Potassium Sorbate of Kaliumsorbaat is kaliumzout van sorbinezuur verkregen uit de lijsterbesolie. Het kan ook synthetisch nagemaakt worden. Kaliumsorbaat voorkomt groei van schimmels en heeft mild antibacteriële eigenschappen.  In verzorgingsproducten dient het ook als een alternatief voor parabenen.

Het is geen allergeen, maar toch zijn er lichte irritaties gemeld bij mensen met een heel gevoelige huid.

In cosmetische producten en voedingsmiddelen wordt het dankzij zijn antischimmel en antimicrobiële eigenschappen als een conserveermiddel gebruikt.