Potassium Sorbate

Andere namen: Kaliumsorbaat

Potassium Sorbate ook wel Kaliumsorbaat genoemd. Is een kaliumzout van sorbinezuur. Het is een natuurlijk voorkomende zout in sommige bessen. Het is een neutraal en veilig ingrediënt dat in natuurlijk gecertificeerd cosmetica als vervanger dient voor parabenen. Sorbinezuur wordt grotendeels op een synthetische manier geproduceerd. Een scheikundig verbinding die gelijks aan het molecuul in de natuur. In cosmetische producten en voedingsmiddelen wordt het dankzij zijn antischimmel en antimicrobiële eigenschappen als een conserveermiddel gebruikt. Dit ingrediënt is ook een wijn stabilisator.

Producten met Potassium Sorbate

Biobey verkoopt enkele natuurlijke verzorgingsproducten die kaliumsorbaat bevatten. Hieronder een opsomming van enkele producten met kaliumsorbaat

Botox like effect crème met volledig 100% natuurlijke ingrediënten van het merk Nuy. Het heeft een verstevigende en voedende werking op de huid.

Atopicann hennep crème voor de behandeling van atopische huid, problematische huid met eczeem of psoriasis.

Verhelderende Gezichtstoner zonder alcohol van Bema White verrijkt met phyto-lightening-complex

– van Bema Bio Hair Pro speciaal ontwikkeld om dun haar dikker te maken en haaruitval tegen te gaan.

Kaliumsorbaat voorkomt groei van schimmels en heeft mild antibacteriële eigenschappen. In verzorgingsproducten dient het ook als een alternatief voor parabenen. Het kan ook synthetisch nagemaakt worden.

Is Kaliumsorbaat een allergeen?

Potassium sorbate of Kaliumsorbaat is geen allergeen, maar toch zijn er lichte irritaties gemeld bij mensen met een extreem gevoelige huid.

  • Berichtcategorie:P