Potassium Sorbate

  • Berichtcategorie:P

Andere namen: Kaliumsorbaat

Potassium Sorbate ook wel Kaliumsorbaat genoemd, is kaliumzout van sorbinezuur verkregen uit de lijsterbesolie. Het is een neutrale, niet schadelijke chemische stof. In cosmetische producten en voedingsmiddelen wordt het dankzij zijn antischimmel en antimicrobiële eigenschappen als een conserveermiddel gebruikt. Dit ingrediënt is ook een wijn stabilisator.

Producten met Potassium Sorbate

Biobey verkoopt enkele natuurlijke verzorgingsproducten die kaliumsorbaat bevatten. Hieronder een opsomming van enkele producten met kaliumsorbaat

Bodycann natuurlijke shampoo met hennepzaadolie van het merk Annabis. Bodycann is speciaal ontwikkeld voor broos haar en om gespleten haarpunten te verminderen.

Atopicann hennep crème voor de behandeling van atopische huid, problematische huid met eczeem of psoriasis.

Annabis milde babyshampoo douchegel voor het reinigingen van het haar en de gevoelige huid van baby’s en kinderen

Handcann, een natuurlijke handcrème die zeer droge handen intensief hydrateert en voedt. Handcrème heeft een neutrale geur. Kaliumsorbaat voorkomt groei van schimmels en heeft mild antibacteriële eigenschappen. In verzorgingsproducten dient het ook als een alternatief voor parabenen. Het kan ook synthetisch nagemaakt worden.

Is Kaliumsorbaat een allergeen?

Potassium sorbate of Kaliumsorbaat is geen allergeen, maar toch zijn er lichte irritaties gemeld bij mensen met een extreem gevoelige huid.