Propanediol

  • Post Category:P

Andere namen: 1-3 Propanediol
Propanediol is een heldere, geurloze dikke vloeistof stof van natuurlijke oorsprong en behoort tot glycolen. Het is een derivaat van gefermenteerde maïszetmeel.

Waarvoor wordt propanediol gebruikt?

Propanediol wordt voornamelijk als oplosmiddel en verzachtend middel gebruikt. Het is een natuurlijk alternatief voor conventionele synthetische glycolen. Het wordt gebruikt ter vervanging van glycerine en propyleenglycool (een synthetisch stof afgeleid van olie) . Producenten van natuurlijke verzorgingsproducten verkiezen propanediol omdat het natuurlijk, minder milieubelastend en niet-irriterend is voor de huid.
Wat zijn de voordelen van propanediol?
Als ingrediënt in verzorgingsproducten heeft propanediol verschillende voordelen. Hoewel propanediol voornamelijk als een oplosmiddel, geurstof en conserveermiddel gebruikt wordt, werkt het ook hydraterend en verzachtend voor de huid. Het is een aanvaard component voor gebruik in biologisch gecertificeerde verzorgingsproducten en cosmetica

Is propanediol schadelijk?
Propanediol is een onschadelijk middel wanneer gebruikt zoals bedoeld.

Is propanediol veilig voor de huid?
Het is een veilig component van biologische en natuurlijke cosmetische verzorgingsproducten.
Over het algemeen kan propanediol geen allergische reacties veroorzaken en het is dus veilig voor de huid. Het is wel aangeraden om bij aankoop van een conventioneel verzorgingsproduct met propanediol, na te gaan of propanediol afkomstig is uit natuurlijke ingrediënten.
Is propanediol halal?
propanediol is een halal ingrediënt en wordt ook gebruikt in diverse halal cosmetica. Daarnaast is propanediol een Kosher component én geschikt voor veganisten.

Producten die propanediol bevatten:
Hempgel tegen gewrichtspijn en spierpijn gemaakt met hennepzaadolie en hennepextract. Dit gel is, bedoelt voor personen die last hebben van lage rugpijn of gewrichtspijn. Het is geschikt als een gel om pijnlijke plaatsen te masseren. Dit bevordert het herstel na een sport blessure.

Verkoelende gel gemaakt met munt, hennnepzaadolie en hennepextract verlicht spierpijn en andere klachten zoals stijve nek. Hennepzaadolie heeft een positieve werking bij het bevorderen van herstel van blessures. Het verkoelende gel heeft een verkoelende werking. Dit zorgt voor een kalmerend gevoel. Het verkoelt onmiddellijk de pijnlijke of stijve spieren. Geschikt voor regelmatig gebruik.