Propanediol

Andere namen: 1-3 Propanediol

Propanediol is een heldere, geurloze dikke vloeistof stof van natuurlijke oorsprong behoort tot glycolen. Het fungeert als een oplosmiddel in de formule onze bestseller anti-aging & instant rimpelvuller crème. Propanediol is een derivaat van gefermenteerde maïszetmeel. Het is een natuurlijk alternatief voor schadelijke synthetische glycolen. Daarom verkiezen producenten van natuurlijke verzorgingsproducten propanediol die natuurlijk, minder milieubelastend en niet-irriterend is voor de huid, zoals bijvoorbeeld in de samenstelling van de hypoallergene mascara van Lepo.

In het assortiment van onze webshop zijn er enkele biologische en natuurlijke verzorgingsproducten en gezondheidsproducten met propanediol in de samenstelling, zoals bijvoorbeeld natuurlijke zonnebrandcrème voor baby’s SPF 50 van het merk Solar Tea die niet alleen een hoge beschermingsfactor heeft, maar ook waterproof is.

Mentholka gel tegen spierpijn bevat ook propanediol. Mentholka verkoelende gel biedt onmiddellijke verplichting tegen spierpijn ontstaan na zware lichamelijke inspanningen. Deze natuurlijke spierpijn gel is een van de beste middelen tegen spierpijn die in Tsjechische apotheken verkocht wordt. Verder bevat hydraterende oogcrème van het merk Cannaderm ook propanediol.

Waarvoor wordt propanediol gebruikt?

Propanediol wordt voornamelijk als oplosmiddel en verzachtend middel gebruikt. Het is een natuurlijk alternatief voor conventionele synthetische glycolen. Het wordt gebruikt ter vervanging van glycerine en propyleenglycol (een synthetisch stof afgeleid van olie).

Biobey biedt geen producten aan die schadelijke ingrediënten bevatten zoals synthetische glycolen. In onze webshop vind je alleen natuurlijke en biologisch gecertificeerde huidverzorging en haarverzorgingsproducten zoals natuurlijke shampoo tegen vet haar of argiltubo groene klei masker.

Wat zijn de voordelen van propanediol? Aanvaard component in bio en natuurlijke cosmetica

Als ingrediënt in natuurlijke verzorgingsproducten heeft propanediol verschillende voordelen. Hoewel propanediol voornamelijk als een oplosmiddel, geurstof en conserveermiddel gebruikt wordt, werkt het ook hydraterend en verzachtend voor de huid. Het is een aanvaarde component voor gebruik in biologisch gecertificeerde verzorgingsproducten en cosmetica

Is propanediol schadelijk?

Natuurlijk propanediol is een onschadelijk middel wanneer gebruikt zoals bedoeld.

Is propanediol veilig voor de huid?

Het is een veilige component van biologische en natuurlijke cosmetische verzorgingsproducten.
Over het algemeen kan propanediol geen allergische reacties veroorzaken en het is dus veilig voor de huid. Het is wel aangeraden om bij aankoop van een conventioneel verzorgingsproduct met propanediol, na te gaan of propanediol afkomstig is uit natuurlijke ingrediënten.

Is een propanediol halal ingrediënt?

Propanediol is een halal ingrediënt en wordt ook gebruikt in diverse halal cosmetica. Daarnaast is propanediol een Kosher component én geschikt voor veganisten.

Producten die propanediol bevatten:

In het assortiment van onze webshop zijn er enkele biologische en natuurlijke verzorgingsproducten en gezondheidsproducten met propanediol in de samenstelling, zoals bijvoorbeeld hydraterende oogcrème van het merk Cannaderm.

Natuurlijke hydraterende oogcrème van Cannaderm is een CPK bio gecertificeerd product op basis van hennep extracten. Deze oogcrème hydrateert en verbetert de elasticiteit van de dunne huid rondom je ogen. Het bevat waardevolle ingrediënten zoals salie blad olie, tijm olie, ogentroost extract en kigelia africana fruit extract.

Heb je een voorkeur voor een oogcrème zonder propanediol, probeer dan de natuurlijke oogcrème van het merk Argital.

Argital is een merk met de zuiverste, biologisch gecertificeerde verzorging en ethisch verantwoorde productieproces.

Doeltreffende natuurlijke verzorging zonder propanediol

Ben je op zoek naar natuurlijke en bio verzorgingsproducten die geen propandiol bevatten? Hieronder een opsomming van enkele van de verzorgingsproducten zonder dit ingrediënt.

– Natuurlijke reinigingsmelk Vegetalatte maakt het gezicht schoon, verwijdert make-up. Dankzij de kalmerende en hydraterende eigenschappen is het een effectieve verzorging voor de gevoelige huid. Het is geschikt voor de reiniging van elk huidtype. Gezichtsreiniger van Argital is ook geschikt voor de reiniging van een droge gevoelige huid.

– Herstellend haar conditioner is een 100% natuurlijk product voor de verzorging van broos en droog haar zonder volume. Het is een zuiver biologisch haar balsem die het haar versterkt en hydrateert.

  • Berichtcategorie:P