Propolis : positieve eigenschappen

Propolis is een dierlijk product, kleverige substantie die door de honingbijen gemaakt wordt uit knoppen, sap en hars van bomen en planten. Het is  de meest natuurlijke antibioticum, het heeft schimmelwerende, antibacteriële, anti oxiderende, ontstekingsremmende en zelfs conserverende eigenschappen. In het assortiment van eco webshop Biobey vindt u natuurlijke en biologische producten met propolis in de samenstelling.

Hieronder enkele voorbeelden van producten met dit ingrediënt:  

Natuurlijke beschermende handcrème van het merk Argital herstelt droge en ruwe handen en vervaagt pigmentvlekken op handen.

Homeopathische bio tandpasta op basis van groene klei is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige tanden en tandvlees. Het voorkomt tandbederf en helpt tegen zweertjes in de mond.

De natuurlijke whitening tandpasta bevat eveneens propolis. Deze tandpasta zorgt voor een frisse adem en witte tanden. Dentie tandpasta is geschikt voor mensen met gevoelige tanden.

Wat zijn de positieve eigenschappen van Propolis?

Hoewel de samenstelling van Propolis verschilt afhankelijk tot welke bomen en planten de bijen toegang hadden, bevat het meer dan 200 stoffen met grootste aandeel polyfenolen (flavonoïden).

Inwendig gebruik

Door de unieke en complexe samenstelling van werkzame bestanddelen heeft Propolis een breed spectrum van toepassingsmogelijkheden. Voornamelijk wordt het inwendig gebruik als een natuurlijk antibioticum voor de versterking van het immuunsysteem. Daarnaast wordt het ook ingezet voor stimulatie van vruchtbaarheid bij vrouwen.

Uitwendige toepassingen

Propolis is uiterst geschikt voor de behandeling van brandwonden, het versnelt de genezing en regeneratie van huid. In verzorgingsproducten wordt het vooral gebruikt voor verzachten en genezen van ruwe gebarsten huid, extreem droge en gevoelige huid. Dankzij zijn geneeskrachtige samenstelling reduceert het de acne en mee-eters.

Het wordt vaak als een actief ingrediënt toegevoegd aan tandpasta’s omdat het zeer effectief is tegen tandvleesbloedingen en infecties in de mondholte. Verder wordt het effectief ingezet bij behandeling van huidschimmels, aambeien, zweren en insectenbeten. Frequent gebruik kan allergische reacties veroorzaken in de vorm van huidirritaties. Het is niet geschikt voor astmapatiënten of mensen die allergisch zijn voor bijensteken en bijenproducten.

Is propolis geschikt voor veganisten?

Propolis is een dierlijk product en dus niet geschikt voor Veganisten.

  • Berichtcategorie:P