Propolis

  • Post Category:P

Propolis is een dierlijk product, kleverige substantie die door de honingbijen gemaakt wordt uit knoppen, sap en hars van bomen en planten.

Hoewel de samenstelling van Propolis verschilt afhankelijk tot welke bomen en planten de bijen toegang hadden, bevat het meer dan 200 stoffen met grootste aandeel polyfenolen (flavonoïden).

Door de unieke en complexe samenstelling van werkzame bestanddelen heeft Propolis een breedspectrum van toepassingsmogelijkheden.

Propolis is het meest natuurlijke antibioticum, het heeft schimmelwerende, antibacteriële, antioxiderende, ontstekingsremmende en zelfs conserverende eigenschappen. Voornamelijk wordt het inwendig gebruik als een natuurlijk antibioticum voor de versterking van het immuunsysteem. Daarnaast wordt het ook ingezet voor stimulatie van vruchtbaarheid bij vrouwen.

Uitwendig gebruik

Propolis is uiterst geschikt voor de behandeling van brandwonden, het versnelt de genezing en regeneratie van huid. In verzorgingsproducten wordt het vooral gebruikt voor verzachten en genezen van ruwe gebarsten huid, extreem droge en gevoelige huid. Dankzij zijn geneeskrachtige samenstelling reduceert het de acne en mee-eters. Het wordt vaak als een actief ingrediënt toegevoegd aan tandpasta’s omdat het zeer effectief is tegen tandvleesbloedingen en infecties in de mondholte.

Verder wordt het effectief ingezet bij behandeling van huidschimmels, aambeien, zweren en insectbeten.

Frequent gebruik van Propolis kan allergische reacties veroorzaken in de vorm van huidirritaties.

Het is niet geschikt voor astmapatiënten of mensen die allergisch zijn voor bijensteken en bijenproducten.

Het is niet geschikt voor Vegans