Prunus Amygdalus Dulcis olie

Prunus Amygdalus Dulcis of de amandelboom is een kleine loofboom van het geslacht Prunus uit de rozenfamilie (Rosaceae), oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië. De vruchten van amandelboom zijn amandelnoten, waaruit de waardevolle amandelolie geperst wordt. Amandelnoten en amandelolie wordt zowel in keuken als in cosmetische verzorgingsproducten gebruikt.

Biobey biedt diverse huid en haarverzorgingsproducten met amandelolie in de samenstelling. Hieronder een opsomming van enkele verzorgingsproducten die amandelolie bevatten

Natuurlijke oogcrème tegen donkere kringen en rimpels. Deze oogcreme van het merk argital bevat onverzadigde vetzuren vitamines en antioxidanten. D

Herstellende Haar conditioner voor de behandeling van broos en beschadigd haar is een zuiver biologische haar balsem. Het is veganistisch en vrij van siliconen.

Niaouly crème is een biologische crème voor de behandeling van acne, steenpuisten en littekens.

Natuurlijke crème tegen menstruatiekrampen heeft een ontspannende werking op de spieren.

Biologisch gecertificeerde shampoo tegen vet haar reguleert de talgproductie en kalmeert de hoofdhuid.

Wat zijn de gunstige eigenschappen van Prunus Amygdalus Dulcis olie?

Amandelnoten bevatten eiwitten, calcium, magnesium, zink, selenium en vitamine B complex. Ze hebben antioxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen en versterken het immuunsysteem. In verzorgingsproducten wordt vooral plantaardige zoete amandelolie gebruikt. Koudgeperste amandelolie is rijk aan vitamine A, E, K, calcium, kalium en omega 6 linolzuur.

Voordelen van Prunus Amygdalus Dulcis olie voor de huid

Prunus Amygdalus Dulcis olie is zeer licht van textuur, wordt goed geabsorbeerd door de huid en is geschikt voor alle huidtypen waaronder ook de gevoelige babyhuid. Amandelolie wordt als een actief ingrediënt in verzorgingsproducten toegevoegd ter behandeling van droge huid, eczeem, fijne rimpels.

Verder versterkt het de huid en stimuleert het natuurlijke regeneratieproces van de huid. Amandelolie beschermt de huid tegen uitdroging. Mensen met noten allergieën moeten deze olie vermijden!

Andere namen: zoete amandelolie, Prunus Amygdalus Dulcis var. Amara

  • Berichtcategorie:P