Propyleen Glycol

Propylene Glycol of Propyleen Glycol is een synthetische alcohol verkregen uit olie of plantaardige bronnen. Het is een heldere, kleurloze vloeistof zonder geur en wordt gebruikt zowel in cosmetica als in voedingsmiddelenindustrie. In cosmetica wordt het vooral gebruikt als vochtbinder en oplosmiddel (vermindert de viscositeit van een bepaalde productsamenstelling).

In onze eco webshop Biobey vindt u enkel twee producten die Propylene Glycol bevatten. Behalve deze twee producten tegen zware en vermoeide benen verkoopt Biobey geen andere verzorgingsproducten met dit ingrediënt.

Producten met Propylene Glycol

Venosil van het met Cannaderm is een Gel tegen zware en vermoeide benen. Deze gel is samengesteld op basis van krachtige hennep extracten en wordt succesvol ingezet voor de behandeling van zware, vermoeide benen. Daarnaast verhelpt het de pijn door spataderen.

Varicann tegen zware benen bevat ook propylene glycol.

Het vergemakkelijkt de absorptie van andere actieve stoffen in diepere lagen van de huid. Het hydrateert en verzacht droge schilferige huid waardoor het soepel aanvoelt en jonger uitziet. Het lichaam verandert propyleen glycol in melkzuur (natuurlijke substantie voor het lichaam) waardoor er niet als op een vreemde substantie wordt gereageerd.

Bij een heel hoge concentratie kan Propyleen glycol de huid irriteren. 

Andere namen: propylene glycol

  • Berichtcategorie:P