Bellis Perennis Extract of het madeliefje

Bellis Perennis ook wel madeliefje genoemd behoort, net als de zonnebloem en de paardenbloem, tot de Composietenfamilie (Asteraceae). Deze worden vanouds gebruikt voor de behandeling van diverse ziektes en huidaandoeningen. In het assortiment van biobey vind je een aantal natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten die bellis perennis extract bevatten. Bodycann shampoo bevat dit ingrediënt.

Ben je gevoelig voor de planten van de Composietenfamilie (Asteraceae) ?

Hieronder een opsomming van enkele haarverzorgingsproducten die geen madelief extract bevatten.

Heilzame eigenschappen van Bellis Perennis extract

De bloemhoofdjes, steeltjes en de bladeren van madeliefjes bevatten saponinen, looistof, hars, triterpeensaponinen, mineralen en etherische olie. Extract van Bellis Perennis is een goede antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Zowel inwendig als uitwendig gebruik van het madeliefje heeft heilzame eigenschappen voor het lichaam.

Bellis Perennis extract in cosmetische verzorgingsproducten

In de cosmetica wordt Bellis Perennis extract toegevoegd als de actieve stof voor de behandeling van atopische huid, eczeem, psoriasis en acne. Dankzij de rijke samenstelling en sterk antioxiderende eigenschappen is de extract van Bellis Perennis uiterst geschikt voor de verzorging en bescherming van de huid tegen vrije radicalen.

Andere namen: Meizoentje, koeienbloem, schapenbloem, bleekveld bloempje, dijk bloempje, grasbloem, Maria bloempje, meibloempje, weidebloempje, juni bloem.

Kan Bellis Perennis extract een allergische reactie veroorzaken?

Ja, Bellis Perennis of madeliefje kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken.

  • Berichtcategorie:B