Betula Alba blad extract

Betula Alba blad extract is een natuurlijk extract van de schors en bladeren van de berk. Het heeft talrijke positieve eigenschappen op het lichaam. Biobey biedt verschillende natuurlijke en biologische verzorgingsproducten aan met Betula Alba blad extract. Biologische anti – cellulite crème en afslankingscrème Florange bevat dit ingrediënt. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de verzorgingsproducten voor het haar.

Selectie van natuurlijke haarverzorging

In ons assortiment vind je ook natuurlijke producten voor je haar zonder betula alba blad extract, hieronder enkele voorbeelden van deze producten.

Natuurlijke alcoholvrije anti roos lotion van het merk Argital is een effectief middel voor de behandeling van haarschilfers of hoofdroos. Het kalmeert de hoofdhuid, vermindert jeuk en stabiliseert de talgproductie.

Capillus is een natuurlijke shampoo tegen ernstige roos en eczeem van de hoofdhuid. Deze shampoo is op basis van rauwe hennepextracten. Deze natuurlijke shampoo tegen herstelt het beschadigd haar en de hoofdhuid.

Samenstelling van Berk en heilzame eigenschappen

Betula Alba of de berk is een opvallend hoge, slanke boom met wit schilferende schors en kleine groene blaadjes. De berk komt voor in Europa, vooral in Noord en Centraal-Europa. De schors en de bladeren van de Berk bevatten saponinen, flavonoïden, etherische oliën, harsen, vitamine C, mineralen, terpenen en sesquiterpenen. De berk staat vanouds bekend om zijn helende eigenschappen bij behandeling van reuma, nierstenen.

Extracten van schors en bladeren van Betula Alba hebben desinfecterende en pijnstillende werking. Pijn verlichtende werking bij reumatische aandoeningen en voor het ontgiften en zuiveren van bloed.

Gebruik van Betula Alba blad extract in cosmetische producten

Extracten van de schors en bladeren van berk worden in verzorgingsproducten vooral gebruikt om verstopte poriën diep te reinigen en de regeneratie van huid te stimuleren. Betula Alba extract of etherische olie wordt gebruikt als haartonicum, het versterkt haarwortels waardoor het haar soepel, gevoed en gezond uitziet. De aanbevolen dosering voor inwendig gebruik van berkenbladeren mag niet overschreden worden.

  • Berichtcategorie:B