Betaine (Glycine): natuurlijk bestanddeel van het haar

Andere namen: Trimethylglycine, Abromine
Betaine ook wel Glycine of Trimethylglycine genoemd is een natuurlijk derivaat en wordt gebruikt als een vochtinbrenger. Het is een aminozuur uit extract van de suikerbiet.

Betaine heeft anti-inflammatoire en kalmerende werking. Verder reduceert het de zwellingen, fijne rimpels en beschermt de huid tegen irritaties. Betaine wordt door alle huidtypen zeer goed verdragen, het wordt trouwens ook geproduceerd door het lichaam zelf. Betaine is een natuurlijk bestanddeel van het haar Naturaequa anti vet haar shampoo bevat ook betaine.

Betaine toepassing in biologische en natuurlijke cosmetica

In natuurlijke cosmetische producten wordt Betaine gebruikt als een natuurlijk vochtregulerend middel. Daarnaast wordt het ook gebruikt om andere actieve ingrediënten op te lossen en te mengen. In formules van haarverzorgingsproducten wordt het als een schuim versterker en in conditioner als een gladmakend stof gebruikt. Het maakt de haren glanzend zonder vettig of plakkerig effect.

Daarom bevat natuurlijke haarconditioner – haarmasker het ingrediënt betaine glycine. Ook biologische shampoo voor de gevoelige hoofdhuid van Bema Bio bevat betaïne glycine.

Biologische en natuurlijke verzorgingsproducten met Betaine

Gezien de talrijke gunstige eigenschappen van betaine in de verzorgingsproducten en de natuurlijke oorsprong ervan, wordt het gebruikt in diverse verzorgingsproducten. Het wordt vooral gebruikt haarverzorging. In het assortiment van Biobey vind je verschillende natuurlijke huid en haarverzorgingsproducten met betaine.

Shampoo purificante is een zuiverende biologische shampoo van het merk argital. Deze detox shampoo bevat betaine. Dit ingrediënt maakt deel uit van de samenstellingen van de anti-roos shampoo en haarconditioner van het merk Argital. Natuurlijke reinigingsgel voor vette huid en anti pigmentatie serum van het Italiaanse biologische cosmetica merk Bema Bio bevatten betaine. Daarnaast bevat Capillus shampoo met hennep extracten tegen seborrisch eczeem bevat ook glycine of betaine.

Kan betaine of glycine allergische reactie veroorzaken?

Studies hebben aangetoond dat zuivere betaine geen allergische reacties kan veroorzaken. In zeldzame gevallen waarin betaine allergische reacties heeft veroorzaakt, was te wijten aan de onzuiverheden in betaine. Daarom is het belangrijk om kwalitatieve natuurlijke huid en huidverzorgingsproducten te gebruiken.

  • Berichtcategorie:B