Berberis Vulgaris Bark Extract

Berberis vulgaris of de zuurbes is een struik die behoort tot de berberisfamilie (Berberidaceae). De struik komt van nature voor in Eurazië. De bessen van zuurbes zijn rood. Ze hebben een zure smaak en zijn rijk aan vitamine C en pectine. De bladeren van Zuurbes bevatten oxaalzuur, vitaminen en mineralen. Het wordt in traditionele Chinese geneeskunde gebruikt voor behandeling van diarree, pijnlijke menstruatie en oedeem. Eveneens wordt het ingezet bij behandeling van acute blaasontsteking. Berberis is zeer gunstig als een voedingssupplement, het bevordert het immuunsysteem en bestrijdt infecties.

Berberis vulgaris extract in producten

In natuurlijke cosmetica wordt Berberis Vulgaris extract gebruikt voor behandeling van eczeem, psoriasis en acne. Dankzij de vitamine C-rijke samenstelling helpt het om de huid egaal of eentonig te maken.  De in de samenstelling van berberis aanwezige stoffen berberine en berbamine zijn sterk antibacterieel. Het is uiterst geschikt om vette huid met verstopte poriën te zuiveren, irritaties en roodheid te kalmeren. Dit zorgt dat de huid egaal, glad en gezond uitziet. Berberis Vulgaris is een veilig product en veroorzaakt geen allergische reacties. Het is toegestaan in natuurlijk gecertificeerde cosmetica.

Berberis vulgaris extract is gebruikt in samenstelling van volgende producten:

Voedende dagcrème voor droge huid van Argital is een 100% natuurlijke crème op basis van groene klei, calendula olie, lavendelolie en jojoba olie. De hydraterende crème voedt de huid met vitaminen. Dit crème kan gebruikt worden als een dag-en nachtcrème. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en negatieve externe invloeden van buitenaf. Verder voedt de crème de huid met al de nodige vitaminen en mineralen.

Natuurlijke munt tandpasta zonder fluoride: Argital tandpasta’s reinigen de mondholte en tanden effectief. Munt tandpasta verwijdert vuil tandplak en voorkomt bacteriële tandplak. Omdat dit tandpasta geen zware schuurmiddelen bevat tast het de natuurlijke beschermlaag van de tanden niet aan. Essentiële peper munt olie heeft een ontstekingsremmende werking. Het helpt gaatjes en tandbederf te voorkomen. Daarnaast zorgt het voor frisse adem. De natuurlijke munt tandpasta is een effectieve oplossing tegen gevoelige tandvlees en pijnlijke tanden.

Kamille herstellende crème is speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van een problematische huid. De natuurlijke kamille gezichtscrème verzorgt de verbrande huid na een zonnebrand. Het vermindert pijnlijke verbrande gevoel. De kamille extract heeft een kalmerende werking. Het verwijdert roodheid en zichtbare irritaties en zorgt dat de huid weer een egale kleur krijgt. Dit crème hydrateert de verbrande huid intens. Zo versnelt het regeneratieproces van de huid.

  • Berichtcategorie:B