Benzylbenzoaat

Andere namen: Benzyl Benzoate

Benzylbenzoaat ofwel benzyl benzoate is een natuurlijk bestanddeel van etherische oliën o.a. van Kaneel, Jasmijn Ylang Ylang, die in cosmetische producten als geurmiddel wordt gebruikt. Het maskeert de natuurlijke aroma van niet geparfumeerde ingrediënten en dient zelf als een parfum. Benzyl benzoate heeft een balsemachtige aroma. Biologische tonic spray Rugiada van het merk Argital bevat ook benzyl benzoate. Rugiada gezichtstonic neutraliseert en herstelt de natuurlijke ph waarde van de huid. Vervolgens zorgt het voor een diepe hydratatie en frisse uitstraling van de huid.

Functie van benzyl benzoate in cosmetische producten

Benzyl benzoate kent verschillende toepassingen. Het is een stabiele stof, bestendig tegen veranderingen in temperatuur en wordt gebruikt als stabilisator van een productsamenstelling. Daarnaast werkt het als een oplosmiddel én conserveermiddel. Er is ook een synthetische versie van Benzylbenzoaat, het heeft dezelfde effect als de stof van natuurlijke oorsprong.

Kan Benzylbenzoaat een allergische reactie veroorzaken?

Bij regelmatig gebruik en sterkere concentratie kan benzyl benzoate een allergische reactie veroorzaken. De samenstellingen van verzorgingsproducten bevatten slechts een lage concentratie van benzyl benzoate. Het is niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid. Benzyl benzoate is een allergeen.

  • Berichtcategorie:B