Benzyl Salicylate is een allergeen

Benzylsalicylaat is een natuurlijk component van diverse etherische oliën bijvoorbeeld van ylang, ylang. die in verzorgingsproducten als geurmiddel worden gebruikt, mensen met extreem gevoelige huid kunnen allergische reactie krijgen bij gebruik van dit ingrediënt in grote hoeveelheden.

Allergisch op Benzyl Salicylate? Bekijk dan deze natuurlijke producten…

In onze webshop vind u paar natuurlijke en bio producten met dit ingrediënt in de samenstelling. Hieronder een paar biologische verzorgingsproducten met benzylsalicylaat.

Aften behandeling serum Cannadent is een 100% natuurlijke remedie tegen aften, ontstoken tandvlees en parodontitis. Cannadent van het merk Cannaderm kan evenals gebruikt worden voor koortsblaasjes en herpes. Hennep serum aften behandeling heeft een antibacteriële werking.

Biologische gezichtstonic Rugiada van argital zorgt voor een extra hydratatie van de huid waardoor de ingrediënten van andere verzorgingsproducten beter opgenomen worden. Deze tonic voor het gezicht een verstevigende werking op de huid.

Welke natuurlijke verzorging kiezen als je gevoelig bent voor Benzyl Salicylate?

Ook natuurlijke verzorging kan allergische reacties veroorzaken vanwege de geconcentreerde etherische oliën en andere natuurlijke componenten aanwezig in de samenstelling. Als je een gevoelige huid hebt kies je best voor een intens hydraterende hypoallergene dagcrème of neutrale cbd zalf. Shampoos en douchegels van Cannabios bevatten geen alcohol en zijn daarom heel zacht voor de huid.

In principe zijn de meeste verzorgingsproducten die we aanbieden heel zacht voor de huid en de hoofdhuid. Verzorging met natuurlijke allergenen is vrij beperkt in ons assortiment.

Functie van Benzyl Salicylate in huidcrèmes en andere verzorgingsproducten?

Benzylsalicylaat absorbeert UV-licht en beschermt de huid tegen zonlicht. In cosmetica wordt het gebruikt als een oplosmiddel. Daarnaast maskeert Benzylsalicylaat de niet geparfumeerde ingrediënten in een bepaald product.

Synthetische versie van Benzyl Salicylate
Er is ook een synthetische versie van Benzylsalicylaat, namelijk de ester van benzylalcohol en salicylzuur. Het is een kleurloze vloeistof met bloemengeur.

Is Benzyl Salicylate schadelijk?

Benzyl Salicylate kan de huid gevoelig maken voor de zon waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Het is schadelijk zowel voor menselijk organisme als voor het milieu. Toch wordt benzylsalicylaat in samenstelling van analgetica gebruikt tegen pijn en koorts. De aanwezige kleine hoeveelheid in cosmetische producten kan enkel huidirritaties veroorzaken.

Kan Benzyl Salicylate allergische reacties veroorzaken?

Ja, Benzyl Salicylate kan allergische reactie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, niet geschikt voor de gevoelige huid. Personen met een allergische en overgevoelige huid moeten opletten met producten die dit ingrediënt bevatten.
Benzylsalicylaat wordt in samenstelling van sommige analgetica gebruikt tegen pijn en koorts.
Het is niet geschikt voor de gevoelige huid.

  • Berichtcategorie:B