Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Benzyl Salicylate

Andere namen: Benzylsalicylaat

Benzylsalicylaat is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën (bijvoorbeeld ylang, ylang) die in verzorgingsproducten als geurmiddel worden gebruikt.

Functie van Benzyl Salicylate in huidcrèmes?

Benzylsalicylaat absorbeert Uv-licht en beschermt de huid tegen zonlicht. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel. Daarnaast maskeert Bemzylsalicylaat de niet geparfumeerde ingrediënten in een bepaald product.

Synthetische versie

Er is ook een synthetische versie van Benzylsalicylaat, namelijk de ester van benzylalcohol en salicylzuur. Het is een kleurloze vloeistof met bloemengeur.

Benzylsalicaat kan de huid gevoelig maken voor de zon waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Het is schadelijk zowel voor menselijk organisme als voor het milieu.

De aanwezige kleine hoeveelheid in cosmetische producten kan enkel huidirritaties veroorzaken. Het is niet geschikt voor de gevoelige huid. Personen met een allergische en overgevoelige huid moeten opletten met producten die dit ingrediënt bevatten.

Benzylsalicylaat wordt in samenstelling van sommige analgetica gebruikt tegen pijn en koorts.

Het is niet geschikt voor de gevoelige huid.

Benzylsalicylaat kan allergische reacties veroorzaken.

×

Winkelmand