Bisabolol

Bisabolol is een natuurlijke stof, een werkzaam hoofdbestanddeel van etherische olie van Kamille. Het is een antioxidant en heeft diverse heilzame eigenschappen. Het heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en kalmerende werking op het lichaam en de huid.

Enkele natuurlijke crèmes met Bisabolol…

Verbeter de conditie van je droge huid met Bisabolol

Door speciale plantaardige enzymen stimuleert het, de natuurlijke huid celvernieuwing waardoor fijne rimpeltjes kunnen verminderd worden. Verder verzacht deze natuurlijke stof, de huidirritaties, roodheid en verbetert de conditie van droge, schilferige huid.

Haargroei bevorderende werking

Bisabolol heeft positief effect op de haargroei (Bema Bio HairPro ampullen voor de versterking van haarvezels). Het maakt haarvezels glad, zacht en kan hun groei bevorderen.

Welke natuurlijke verzorging bevat Bisabolol ?

In het assortiment van onze eco webshop Biobey vind je verschillende bio en natuurlijke verzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling. Hydraterende oogcrème en crème tegen droge schilferige huid Atopos van het merk cannaderm bevatten allebei bisabolol.
Als je voorkeur hebt voor een oogcrème zonder bisabolol probeer dan 100% natuurlijke oogcrème van Limye.

Bisabolol in de samenstelling van natuurlijke cosmetica

Bisabolol of alfa-bisabolol zorgt voor een betere absorptie van andere actieve stoffen in een verzorgingsproduct. Met andere woorden het verhoogt de effectiviteit en de werking van andere actieve ingrediënten in de samenstelling van een bepaald verzorgingsproduct. Vanwege vele positieve eigenschappen en de betere absorptie van andere stoffen is deze stof terug te vinden in vele natuurlijke verzorgingsproducten voor de huid en het haar.

Zijn verzorgingsproducten met bisabolol veilig voor de gevoelige huid?

Alfa-bisabolol is een veilig product. Over het algemeen veroorzaakt alfa-bisabolol geen allergische reacties, het is dus geschikt voor de gevoelige of zeer gevoelige huid. Het heeft geen bijwerkingen.

  • Berichtcategorie:B