Bisabolol

  • Berichtcategorie:B

Product met Bisabolol in de samenstelling: Balcann Oak Bark gel 75ml voor behandeling van gebarsten en door de zon verbrande huid en hielkloven.

Bisabolol is een natuurlijke stof, een werkzaam hoofdbestanddeel van etherische olie van Kamille. Het is een antioxidant en heeft diverse heilzame eigenschappen. Het heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en kalmerende werking op het lichaam en de huid. Door speciale plantaardige enzymen stimuleert het, de natuurlijke huid celvernieuwing waardoor fijne rimpeltjes kunnen verminderd worden. Verder verzacht deze natuurlijke stof, de huidirritaties, roodheid en verbetert de conditie van droge, schilferige huid. Bisabolol heeft positief effect op de haargroei. Het maakt haarvezels glad, zacht en kan hun groei bevorderen.

Gebruik van Bisabolol in de samenstelling van cosmetica

Bisabolol of alfa-bisabolol zorgt voor een betere absorptie van andere actieve stoffen in een verzorgingsproduct. Met andere woorden het verhoogt de effectiviteit en de werking van andere actieve ingrediënten in de samenstelling van een bepaald verzorgingsproduct. Vanwege vele positieve eigenschappen en de betere absorptie van andere stoffen is deze stof terug te vinden in vele verzorgingsproducten voor de huid en haar.

Zijn verzorgingsproducten met bisabolol veilig voor de gevoelige huid?

Alfa-bisabolol is een veilig product en veroorzaakt geen allergische reacties, het is dus geschikt voor de gevoelige of zeer gevoelige huid. Het heeft geen bijwerkingen