Kamfer of Camphor

Kamfer of Camphor is een stof die van het hout van de kamferboom wordt geëxtraheerd. Camphor helpt bij verschillende van huidaandoeningen. Bovendien heeft het een sterk pijnstillende werking waardoor het vaak in pijnstillende producten voorkomt.

In het assortiment van Biobey vindt u diverse natuurlijke en biologische gezondheidsproducten, producten tegen spierpijn en gewrichtspijn met camphor in de samenstelling. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze gezondheidsproducten die kamfer bevatten.

Biologische crème met kamfer en tijm tegen spierpijn, gewrichtspijn. Deze biologische crème wordt aangeraden overbelaste spieren, bij stijve nek, schouderpijn en rugpijn.

Verwarmende gel met hennepolie tegen spierpijn, spierspanning. Het is een effectieve massage gel die spieren ontspant en spier en gewrichtspijn verlicht. Het is ook geschikt voor de behandeling van koude voeten.

Thermolka Extra is sterk verwarmende gel met hennep extracten en capsaïcine aanbevolen bij lage rugpijn, schouder en nekpijn. Het ontspant de stijve spieren en heeft snel merkbaar pijnverlichtend effect.

Eigenschappen van Kamfer

Kamferboom (Cinnamonum camphora) is een groenblijvend boom uit Azië die maximaal 30 meter hoog wordt. Het is een natuurlijke stof die vooral om zijn geur en om medicinale redenen gebruikt wordt. Het wordt succesvol ingezet voor de behandeling van verkoudheden, maagklachten en voor het bevorderen van spijsvertering. Daarnaast kan het ook gebruikt worden tegen angst en stress. Gebruik in cosmetica

Het heeft diverse toepassingen. Het wordt in pijnstillende zalven gebruikt tegen spierpijn of bij behandeling van wonden, brandwonden en scheurtjes.

Door zijn heilzaam werking bij huidaandoeningen zoals acne, eczeem, huiduitslag of irritaties is het een populair ingrediënt in gezichtscrèmes. Daarnaast versterkt het haar, voorkomt haaruitval en vermindert hoofdroos. Het wordt zowel in gezichtscrèmes gebruikt, zalven tegen huidkloven, voetcremes als in shampoos en haarproducten.

Grote hoeveelheden van dit extract is afgeraden bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen tot 6 jaar. De kamfer mag enkel verdund gebruikt worden. Een grote hoeveelheid van kamfer extract kan giftig zijn en kan voor irritaties, verhoogde spanning en krampen zorgen.

Andere namen: Camphorus, Cinnamonum camphora

  • Berichtcategorie:C