Kaolin

Kaolin klei  is een natuurlijke poreuze zachte klei en heeft een witte of licht beige kleur. Witte klei is oorspronkelijk afkomstig uit China. Dit klei is van alle kleisoorten de zachte voor de huid. Daarom is het geschikt voor personen die een gevoelige huid hebben. Witte klei wordt aangeraden voor personen die last hebben van een droge huid.

Kaolin klei is rijk aan kleimineralen en siliciumdioxide

Die in contact met water kiezelzuur vormt. Kiezelzuur mineraliseert en ontgift de huid. Het heeft antiseptische, exfoliërende eigenschappen en stimuleert de natuurlijke celvernieuwing van de huid. Om die reden is dit ingrediënt ook toegevoegd in de unieke formule van Natuurlijke Botox effect crème van Nuy en in de anti rimpel formule van ultra liftende gezichtscrème van Bema Bio.

Vanwege deze talrijke gunstige werkingen op de huid wordt Kaolin vaak als actief ingrediënt gebruikt in samenstellingen van verzorgingsproducten. Witte klei gezichtsmasker is absorberend en verwijdert overtollige talg en bacteriën. Het gezichtsmasker van kaolin klei stimuleert het aanmaak van collageen. Hierdoor wordt de huid elastischer en ziet jonger uit.

In onze ecologische en natuurlijke webshop vindt u niet enkel witte klei poeder in zijn zuivere vorm maar ook diverse natuurlijke en bio verzorgingsproducten met Kaolin in de samenstelling. Hier enkele voorbeelden van natuurlijke producten met Kaolin.

Hydraterende anti rimpel crème voor mannen van het merk Nature Up zorgt voor een diepe hydratatie van een vochtarme huid.

Bema White verhelderende gezichtscrème is een natuurlijk non-hydrochinon verzorgingsproduct tegen pigmentvlekken, rode vlekken. Dankzij de krachtige samenstelling op basis van arbutin remt deze gezichtscrème overproductie van melanine.

Biologische salie tandpasta van het merk argital bevat naast groene klei ook witte klei.

De exfoliërende en zuiverende klei is geschikt voor een diepe reiniging van gemengde en vette huid. Dankzij de antiseptische werking wordt het eveneens gebruikt om de geïrriteerde rode huid te kalmeren. Bovendien wordt deze waardevolle klei in emulsies, crèmes, tandpasta of gels als stabilisator gebruikt.

Kaolin klei is hypoallergeen, daarom is het geschikt voor gevoelige huidtype. Huidmasker van dit kleisoorten zijn geschikt voor personen die last hebben van allergieën en irritaties. Mits het om een natuurlijke en zuivere witte klei gaat.

Natuurlijk gecertificeerde 1 kg witte klei poeder kan men hier kopen.
Hiermee kunnen haarmasker en gezichtsmasker gemaakt worden. Kaolin bevat hoge concentratie aan mineralen silicium (67.89%).

  • Berichtcategorie:K