Kaolin

  • Berichtcategorie:K

Kaolin klei  is een natuurlijke poreuze zachte klei en heeft een witte of licht beige kleur. Witte klei is oorspronkelijk afkomstig uit China. Dit klei is van alle kleisoorten de zachte voor de huid. Daarom is het geschikt voor personen die een heel gevoelige huid hebben. Daarom wordt witte klei aangeraden voor personen die een droge huid hebben.

Kaolin klei is rijk aan kleimineralen en siliciumdioxide

Die in contact met water kiezelzuur vormt. Kiezelzuur mineraliseert en ontgift de huid. Het heeft antiseptische, exfoliërende eigenschappen en stimuleert de natuurlijke celvernieuwing van de huid.
Vanwege deze talrijke gunstige werkingen op de huid wordt Kaolin vaak als actief ingrediënt gebruikt in samenstellingen van verzorgingsproducten. Witte klei gezichtsmasker is absorberend en verwijdert overtollige talg en bacteriën. Het gezichtsmasker van kaolin klei stimuleert het aanmaak van collageen. Hierdoor wordt de huid elastischer en ziet de huid jonger uit.


De exfoliërende en zuiverende klei is geschikt voor een diepe reiniging van gemengde en vette huid. Dankzij de antiseptische werking wordt het eveneens gebruikt om de geïrriteerde rode huid te kalmeren.
Bovendien wordt deze waardevolle klei in emulsies, crèmes, tandpasta of gels als stabilisator gebruikt.
Kaolin klei is hypoallergeen, daarom is het geschikt voor gevoelige huidtype. Huidmasker van dit kleisoorten zijn heel geschikt voor personen die last hebben van allergieën en irritaties. Mits het om een natuurlijke en zuivere witte klei gaat.

Natuurlijk gecertificeerde 1 kg witte klei poeder kan men hier kopen.
Hiermee kunnen haarmasker en gezichtsmasker gemaakt worden. Kaolin bevat hoge concentratie aan mineralen silicium (67.89%).