Diosmine

  • Post category:D

Andere namen: Hesperidine

De diosmine en Hesperidine zijn allebei plantaardige stoffen (bioflavonoïden), die voornamelijk in citrusvruchten voorkomen. Diosmine is een voedingssupplement gebruikt voor verschillende aandoeningen. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar daadwerkelijke effectiviteit van dit bestanddeel. Bij een onderzoek was het uitgangspunt dat het niet voldoende bewijs van positieve werking had bij verminderen van symptomen bij ambeien. Andere onderzoeken toonden dan weer aan dat het wel een gunstige werking heeft bij het behandelen van zware benen, opgeblazen enkels en pijnlijke onderbenen.

Producten met Diosmine

1. Varicann Q10 hennep gel tegen zware en vermoeide benen bevat Diosmine. Varicann Q10 op basis van hennepzaad olie en extract van paardenkastanje helpt niet alleen tegen zware en vermoeide benen maar ook tegen spataderen. Varicann Q10 dient als een complementaire verzorging van de spataderen.

2. Balcann Oak Bark gel tegen gebarsten huid bevat ook Diosmine. Balcann Oak Bark gel is ook geschikt als een kalmerende gel voor pijnlijke en verbrande huid na het zonnebaden. Balcann Oak Bark gel tegen gebarsten en verbrande huid is een vegan product.

Wat zijn de eigenschappen van diosmine of hesperidine?

Diosmine alleen of in combinatie met Hesperidine stimuleren de bloedcirculatie, zijn ontstekingsremmend en helpen de bloedvaten beter te functioneren. Ze worden vaak in combinatie gebruikt in medicaties en zalven voor behandeling van bloedvat aandoeningen zoals aambeien en spataderen.

Let op: Diosmin gebruik is afgeraden voor zwangere vrouwen alsook voor kleine kinderen.