Disodium Cocoyl Glutamaat

  • Post Category:D

Andere namen: Dinatrium cocoyl glutamaat, L-glutaminezuur

Wat is Disodium cocoyl glutamaat?

Disodium cocoyl glutamaat is een oppervlakte-actieve schuimvormende stof gemaakt van kokosolie en glutaminezuur (aminozuur). In cosmetische producten wordt het als emulgator (mengt twee of meerdere niet-mengbare vloeistoffen zoals olie en water) gebruikt.

Toepassing van Disodium cocoyl glutamaat in beauty producten

Disodium cocoyl glutamaat is zeer mild voor de huid, lost effectief vuil op, verwijdert onzuiverheden en wordt gebruikt in natuurlijke shampoos of reinigingsgels.  Het vervangt de schadelijke chemische sulfaten (SLES, SLS). Vaak wordt dit ingrediënt ook in huidcrèmes gebruikt om water en olie basis te combineren.

Geschikt voor alle huidtypen, waaronder ook de overgevoelige huid.