Dimethicone

Andere namen: Siliconen, Dimethicon, Dimethicon is een soort siliconen olie. Siliconen zijn chemicaliën. Ze zijn kleurloos, zacht van textuur en worden gebruikt als de basis voor crèmes, make-up of als gladmakende component in haarverzorgingsproducten.

Waarom zijn siliconen zoals dimethicone schadelijk voor je haar en huid?

Siliconen hechten zich aan de huid waardoor huid egaler, zachter en gevoed lijkt. In verzorgingsproducten voor haar maken ze het haar en de huid in eerste instantie zachter lijken. Siliconen van minerale oliën zoals vaseline en paraffine worden heel vaak in conventionele huidverzorgingsproducten toegevoegd. De siliconen vormen een laag op de huid. Ze voorkomen dat de huid gevoed wordt en verstoren de normale talgproductie van de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid uitdroogt.

Siliconen zoals dimethicone, die in conventionele huidverzorging en haarverzorging worden toegevoegd, verzwakken de natuurlijke beschermlaag van de huid. De huid wordt gevoeliger voor vrije radicalen en negatieve invloeden van buitenaf. Het geeft indruk van zachtere huid terwijl het juist uitdrogend werkt. Conventionele haarproducten met siliconen hebben een gelijkaardig werking op het haar en de hoofdhuid.

Biobey biedt geen producten aan met siliconen of dimethicone

Ben je op zoek naar een natuurlijke dagcrème zonder siliconen of een biologische shampoo zonder sls of dimethicone?

Dan ben je bij Biobey op het juiste adres. In het assortiment van onze eco webshop bieden we alleen natuurlijke en biologisch gecertificeerde huidverzorging en natuurlijke huidverzorgingsproducten aan. Bij ons vind je doeltreffende en biologische shampoos op basis van groene klei en natuurlijke Bema Bio HairPro ampullen tegen haaruitval. Transparantie en duidelijkheid over de INCI lijst is een van de hoofdprincipes van onze eco en bio webshop. Alle ingrediënten worden duidelijk vermeld onder elk product beschrijving.

  • Berichtcategorie:D