Dicaprylyl Carbonate

  • Berichtcategorie:D

Andere namen: Cetiol

Betekenis en uitleg over Dicaprylyl Carbonaat
Dicaprylyl Carbonate is een geurloze, vaste plantaardige vet, meestal verkregen uit kokosolie. Het is een niet – actieve cosmetische ingrediënt die gebruikt wordt om de huid te verzachten en absorptie van andere actieve stoffen te verhogen. Het is een droge verzachter en het laat geen vette laag achter op de huid.

Dicaprylyl Carbonaat creëert een beschermende laag op de huid en verhoogt de penetratie van actieve ingrediënten van een bepaald verzorgingsproduct. Zo wordt de effectiviteit van de werkzame stoffen van de huidcrème verhoogd. Traditionele gels of huidcrèmes die huid irriterende en synthetische ingrediënten bevatten zullen in combinatie met dit component een nog sterkere werking hebben op de huid.

Welke producten bevatten Dicaprylyl Carbonaat?
Dicaprylyl Carbonaat is een cosmetisch ingrediënt die meestal in decoratieve cosmetica of zonnebrand producten voorkomt. In ons webshop zijn er maar paar producten die Dicaprylyl Carbonaat bevatten, Annabis Hemp gel en menthol Arthro gel beide producten tegen spierpijn. De verkoelende Menthol Arthro gel bevat een hoog gehalte van waardevolle kruidenextracten van smeerwortel, paardenkastanje, kamfer, gember en geneeskrachtige blend van etherische oliën van eucalyptus, pepermunt, kruidnagel. De combinatie van deze hoogwaardige ingrediënten stimuleert de bloedsomloop en versnelt het herstel van de spieren.

In conventionele cosmetische producten kan gebruik van Cetiol of Dicaprylyl carbonaat problematisch zijn. Door zijn penetrerende werking, zorgt Dicaprylyl carbonaat ervoor dat ook andere schadelijke chemische stoffen uit de samenstelling van een bepaald verzorgingsproduct beter door de huid opgenomen kunnen worden.

Is Dicaprylal carbonaat schadelijk voor de huid?

Dicaprylyl Carbonate is niet schadelijk voor de huid maar kan in sommige individuele gevallen huidirritaties veroorzaken. In het algemeen wordt het als een veilig cosmetisch ingrediënt beschouwd.

Voor welke huidtypes is Dicaprylyl Carbonaat geschikt?

Dicaprylyl Carbonaat wordt toegevoegd in verzorgingsproducten voor vette huid, gevoelige huid of een gemende huid. Het wordt ook gebruikt in shampoo’s voor droog, normaal of vet haar.