Dicaprylyl Carbonate

  • Berichtcategorie:D

Dicaprylyl Carbonate is een geurloze, vaste plantaardige vet, meestal verkregen uit kokosolie. Het is een niet – actieve cosmetische ingrediënt die gebruikt wordt om de huid te verzachten en absorptie van andere actieve stoffen te verhogen. Het is een droge verzachter en het laat geen vette laag achter op de huid.

In het assortiment van onze webshop vindt u diverse biologische en natuurlijke verzorgingsproducten met Dicaprylyl Carbonate in de samenstelling. Hieronder een opsomming van enkele producten uit ons assortiment die dicaprylyl carbonaat bevatten.

Bema White brightening of verhelderende crème is een natuurlijke crème voor de behandeling van pigmentvlekken, rode acne vlekken, huidverkleuringen. Het is een veilig middel op basis ellaginezuur, betaine en arbutine. Deze non-hydrochinon remedie tegen pigmentvlekken remt de overproductie van melanine.

UV & Blue light protector serum is een natuurlijk serum met UV een blue light filters. Dit serum beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van het blauw licht en uv stralen, voorkomt vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt door het blauw licht van digitale apparatuur.

Natuurlijke Hydraterende anti-aging crème voor mannen van het merk Nature Up vermindert rimpels, fijne lijntjes. Het voedt en hydrateert de huid intensief. Bovendien beschermt het de huid tegen vochtverlies en schadelijke vrije radicalen.

Eigenschappen van Dicaprylyl Carbonate

Dicaprylyl Carbonate creëert een beschermende laag op de huid en verhoogt de penetratie van actieve ingrediënten van een bepaald verzorgingsproduct. Zo wordt de effectiviteit van de werkzame stoffen van de huidcrème verhoogd. Traditionele gels of huidcrèmes die huid irriterende en synthetische ingrediënten bevatten zullen in combinatie met dit component een nog sterkere werking hebben op de huid.

Welke producten bevatten Dicaprylyl Carbonaat?
Dicaprylyl Carbonaat is een cosmetisch ingrediënt die meestal in decoratieve cosmetica of zonnebrand producten voorkomt. De combinatie van deze hoogwaardige ingrediënten stimuleert de bloedsomloop en versnelt het herstel van de spieren.

In conventionele cosmetische producten kan gebruik van Cetiol of Dicaprylyl carbonaat problematisch zijn. Door zijn penetrerende werking, zorgt Dicaprylyl carbonaat ervoor dat ook andere schadelijke chemische stoffen uit de samenstelling van een bepaald verzorgingsproduct beter door de huid opgenomen kunnen worden.

Is Dicaprylyl carbonate schadelijk voor de huid?

Dicaprylyl Carbonate is niet schadelijk voor de huid maar kan in sommige individuele gevallen huidirritaties veroorzaken. In het algemeen wordt het als een veilig cosmetisch ingrediënt beschouwd.

Voor welke huidtypes is Dicaprylyl Carbonaat geschikt?

Dicaprylyl Carbonate wordt toegevoegd in verzorgingsproducten voor vette huid, gevoelige huid of een gemengde huid. Het wordt ook gebruikt in shampoo’s voor droog, normaal of vet haar.
Andere namen: Cetiol