LAV is een door de Ministerie van Volksgezondheid erkende Italiaanse vereniging die zich al 41 jaar lang inzet tegen dierenleed. LAV maakt deel uit van Fur Free Alliance en ENDCAPtivity verenigingen. Het is een organisatie die zich inzet voor milieu en dierenbescherming. Daarnaast behoort het tot de groep van European Coalition to end animal experiments (ECEAE).

Bijna alle Argital producten hebben een LAV-certificaat. Hieronder een opsomming van enkele argital producten met dit certificaat

100% Natuurlijke homeopathische tandpasta voor gevoelige tanden en tandvlees. Beschermt tegen tandvleesontsteking

Brgihtening serum bio voor de behandeling van pigmentvlekken

Herstellende en beschermende biologische kamille crème

– Bio Echinacea crème tegen acne en rode geïrriteerde huid.

Aan welke eisen moet een bedrijf voldoen om dit certificaat te verkrijgen?

Om certificaat te verkrijgen mag niet alleen het eindproduct, maar ook de buiten Europa aangekochte grondstoffen niet op dieren getest worden. Missie van LAV is “Het aanmoedigen en totstandbrenging van een culturele verandering in de manier waarop we ons tot andere dieren verhouden, met het oog op het bereiken van een levensstijl en het maken van politieke keuzes op basis van respect en solidariteit met alle levende wezens, ongeacht de soort waartoe ze behoren. Een einde maken aan elke vorm van uitbuiting,  lijden door de rechten van dieren te doen gelden en het uitvaardigen en uitvoeren van nieuwe wetten te bevorderen.”

Steun en volg ze op Instagram: https://www.instagram.com/lav_italia/

#LAVeraLibertà (true freedom)